Mozaik

Európa legszebb karácsonyi vására lett az Advent Bazilika

Tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett.

A budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására, úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot megdöntve nyert a Bazilika előtti karácsonyi vásár – olvasható az adventbazilika.hu portálon.

Fotó: MTI/Mónus Márton

A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt.

A budapesti Advent Bazilika már 2018-ban is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt: akkor a második helyet szerezte meg a szavazáson, maga mögé utasítva többek között Prágát, Brüsszelt és Bécset.

Az idei, tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289714 szavazat érkezett, tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett.

Fotó: MTVA/Bizományosi/Nagy Zoltán

Idén a már megkülönböztető védjeggyé vált különleges gasztronómiai kínálat és minőségi kiállítók mellett a korábbiaknál is több programmal, tematikus napokkal, interaktív szelfiponttal és egy 12 méteres karácsonyfával várják a vendégeket, egészen január 1-ig.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Nagy Zoltán

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik