Mozaik

Fényárban tündököl Erdély egyik legszebb karácsonyi vására

Fényárban tündököl Erdély egyik legszebb karácsonyi vására

Sokan a leggyönyörűbb európai helyszínnek tartják az adventi időszakban.

Erdélyben is pompáznak a karácsonyi vásárok, melyek közül Nagyszeben adventi készülődése néhány éve járta be a világsajtót. A 2007-ben Európa kulturális fővárosának választott – egykor az erdélyi szászok kulturális és kereskedelmi központjának számító – település karácsonyi vására már abban az évben ámulatba ejtette a látogatókat, így nem csoda, hogy azóta is turisták tízezrei érkeznek ide az ünnepkör időszakában.

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Nagyszeben főterén idén november 15-én kapcsolták fel az ünnepi fényeket, amely 130 ezer égőből áll. Több mint száz árusnál kóstolható forralt bor, mézeskalács, sült gesztenye és különféle erdélyi ételspecialitás. A vásár legnépszerűbb látványossága az óriáskerék, ahonnan mindenki megcsodálhatja a nagyszebeni karácsonyi vásárt egészen 2020. január 20-ig.

Fotó: MTI/Kiss Gábor
Fotó: MTI/Kiss Gábor

Utazási szakemberek – annak ellenére, hogy a nagyszebeni karácsonyi vásárt nem választották be a legszebbek közé Európában – az egyik leggyönyörűbb adventi helyszínnek tartják a kontinensen. Úgy tartják, hogy a csodálatos fényjátéknak köszönhetően Nagyszeben főtere az egyik legvilágosabb az év ezen szakaszában Európában. Évekkel ezelőtt az amerikai Forbes magazin Nagyszebent nevezte meg, mint az egyik legidillibb európai várost.

Fotó: MTI/Kiss Gábor

A karácsonyi vásár mellett a középkori és barokk építészet jellemezte, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő városban sok más kikapcsolódási lehetőséget is találnak a látogatók, de a karácsonyi készülődés időszakában a vásár és programjai a legcsalogatóbbak.

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Kiemelt kép: MTI/Kiss Gábor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik