Virágzó vidékünk

Buga Jakab nyomába erednek a balatoni bringások

A több ezer kerékpárost megmozgató Balatonkör SE Siklóson és környékén szervez kerékpártúrát.  

A program időpontja már megvan, a kerékpárosok augusztus 15-én tekerhetik körbe a Siklósi várat, írta a Bama.

A Balatonkör szervezőinek ez lesz az első olyan nagyobb túrájuk, amely eltávolodik a közvetlen környezetüktől, a Balatontól, éppen ezért számítanak a helyiek ismereteire is. Az útvonal kidolgozásában erőteljesen támaszkodnak a Tenkes Mountain Bike Egyesület ismereteire, javaslataira, illetve az önkormányzattal és a turisztikai egyesülettel is folyamatosan tartják a kapcsolatot, hogy mindenki számára emlékezetes túra születhessen.

A Buga Jakab túráról a hétvégén egyeztettek a szervezők a város polgármesterével a Siklósi Turisztikai Egyesület és a helyi Tenkes Mountain Bike Egyesülettel.

Meghódította az internetet a rappelő siklósi várkapitány
Nem szokványos reklámfilmet készítettek a Siklósi Vár munkatársai: egy videoklippel népszerűsítik az erődöt.

Koósz Zoltán, a Balatonkör SE elnöke elmondta, a túra útvonalát még tervezik, de annyit már lehet tudni, hogy egy kb. 80 kilométeres, valamint a gyermekes családok számára egy, 20-25 kilométeres körben gondolkodnak. A program időpontja ugyanakkor már végleges, augusztus 15-én rendezik meg a Buga Jakab túrát, rajtja pedig a siklósi vár lesz.

Vezetett túráról van szó, tehát nem útbaigazító táblákra kell majd a résztvevőknek hagyatkozniuk, hanem egy csoportban haladnak, emellett felvezető és kísérő autó, útvonalbiztosító motorok, rendőrök jelenlétével mindenki számára biztonságosan, eredményesen és kellemesen teljesíthető lesz a táv. Két frissítőpontot is terveznek, ahol finom ételeket és italokat kínálnak majd a kerékpárosoknak.

Kiemelt kép: Pixabay

55 éves A Tenkes Kapitánya
A filmen nem fogott a kor, mert elnyűhetetlen.
Olvasói sztorik