Virágzó vidékünk

Nem csak rappelésben jeleskedik a siklósi várkapitány

A Villányi-hegység déli lábainál, a Tenkes egy magaslatán áll a vár, mely tavaly jelentősen növelte látogatóinak számát.

A Villányi-hegység déli lábainál, egy kisebb magaslaton láthatóak Siklós várának teljes épségben lévő pártázatos falai, melyek oltalmazóan fogják körbe az emeletes palotaszárnyakat.

A Siklósi Várról szóló videóklipet dalszövegét a várkapitány, Szentgyörgyváry Péter írta, unokaöccse pedig megzenésítette azt. A kreatív várkapitány érdeme, hogy az elmúlt években sikerült a vár éves látogatószámát 30 ezerrel megnövelni, írja a BAMA.

A vár munkatársai is szerepelnek a klipben, és az elmúlt három évben megrendezett programok és fesztiválok felvételei láthatók benne.

A magyar várak közül a Siklósi Vár az egyik legépebben maradt, ennek ellenére pár évvel ezelőttig a legismertebb várak sorában nem szerepelt. Sokat dolgoztunk, hogy ez változzon. A Siklósi Vár más módon is kitűnik egyébként a többi közül, hiszen azon magyar várak egyike, amely önfenntartó, vagyis állami segítség nélkül működik

– mondta el a portálnak Szentgyörgyváry Péter.

Egy hónappal ezelőtt pedig a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége a Siklósi Várnak ítélte a Baranya Megyei Idegenforgalmi Díjat.

Íme a népszerű videóklip

Kiemelt kép: Pixabay/Anna Arnbrust

Mennyire ismered történelmi várainkat? Ebből a kvízből kiderül
Becsüljük meg ezeket a fenséges történelmi mementókat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik