Virágzó vidékünk

50 ezer facsemetét és 4 tonna makkot ültetnek a nógrádi lankákon

A területen őshonos, a térségre jellemző erdőtársulásokat hoznak létre.

Az Ipoly Erdő Zrt. Magyarország legerdősületebb táján gazdálkodik, de kiemelten fontosnak tartja, hogy új erdőterületek létrehozásával is hozzájáruljon hazánk erdővagyonának, az erdők szénmegkötő képességének növeléséhez. Az erdőgazdaság csatlakozott az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához, melynek keretében, a 2019-2020-as erdősítési szezonban több helyszínen kezdte meg a talajelőkészítés munkálatait és az erdősítéseket, írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Fotó: Ipoly Erdő Zrt.

A társaság a Nógrád megyei Bercel község határában, 14 hektáron, közel 50 ezer facsemetét és 4000 kilogramm makkot ültet el ezekben a hetekben. A szakemberek kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a termőhely adottságainak leginkább megfelelő, a területen őshonos, a térségre jellemző erdőtársulásokat hozzanak létre. Így, ezekben az erdőtelepítésekben kocsánytalan tölgy csemeték és csertölgy makkok kerülnek a talajba.

Az erdőterületeket növelő telepítések a következő évekre is adnak feladatokat az erdészeknek és a vállalkozásoknak, mert a létrehozott fiatal erdők további ápolást, gondozást igényelnek majd.

Kiemelt kép: Ipoly Erdő Zrt.

100 millió fát ültetnek el a következő években Magyarországon
A megkezdett programok 3-5 év alatt 25 000 hektáros erdőterület növekedést eredményezhetnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik