Virágzó vidékünk

Hatalmas fatojással köszöntötték a húsvétot Kéthelyen

A koronavírus-járvány miatt a megszokott ünnepi díszítés ezúttal elmaradt.

A Somogy megyei Kéthelyen 2015-ben kezdték el a húsvéti díszítést a faluközpontban. Az első évben közel 1200 darab tojás gyűlt össze, és egy 1,5 méteres óriás tojást helyeztek el a feldíszített fa mellett. 2016-ban már 3000  tojás lógott a fán, valamint négy darab új, 1,5 m-es tojást faragtak ki az önkormányzat dolgozói. 2017-ben egy óriás tojással bővült a dekoráció, a végleges húsvéti öltözet pedig 2018-ban alakult ki, amikor egy vázra épített, szalmából készített nyúlszobor “csatlakozott” a díszítéshez.

Kéthelyen háza kerítését használja adományozásra egy jólelkű család
A rászorulóknak ezúttal téli ruhaneműkkel segítenek.

A látvány évről-évre sok érdeklődőt csalt a faluba, a koronavírus-járvány miatt azonban idén nem készült tojásfa, és a többi húsvéti dekoráció sem került a megszokott helyére. Az ünnepről azonban nem feledkezett meg a helyi önkormányzat:  egy fából készült hatalmas tojást helyeztek  a korábban megszokott díszek helyére.

A kombóképen felül egy 7000 színes tojással feldíszített tojásfa  és a több mint 250 kilogrammos, fémből és szénából készült nyúlszobor a Somogy megyei Kéthelyen 2018. március 25-én. Alul a hasonló nézőpontból készült felvételen csak egy fából készült tojás látható 2020. április 12-én, húsvétkor. Idén a koronavírus-járvány miatt nem vártak érdeklődőket, ezért nem készültek tojásfa. – Fotó: MTI/Varga György

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik