Virágzó vidékünk

Óvatosan, de már terveznek a balatoni vendéglátósok

Pozitív várakozás van, konkrét dátum nincs a szezon elindulására.

Pozitív várakozással tekintenek a kijárási korlátozások bejelentett vidéki enyhítésére a balatoni vendéglátósok, már megkezdték a teraszok előkészítését, várják a részletszabályokat.

Illatos és gyümölcsökkel teli 2019-ben a Balaton fagyija
A gyenesdiási Bringatanya újra lenyűgözte a zsűrit.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke az MTI-nek elmondta: mindenki azon dolgozik, hogy megpróbáljon a törvények adta lehetőségeknek megfelelően megnyitni, most háttérmunkákat végeznek.

Hosszú az út addig, hogy visszatérhessen minden a normális kerékvágásba, most minden apró lépés számít

– tette hozzá. Várják a részletszabályokat, amelyek alapján pontosan tervezhetnek. Arra készülnek, hogy csökkentett kapacitással indíthatják el a szezont, de erre konkrét dátum nincs.

A legtöbb vendéglátóegységnél az alapcsapattal próbálnak elindulni, a kapacitásbővítés hosszadalmasabb “nem mai” kérdés

– mondta, és kitért arra, hogy sok részlet még kérdéses, ilyen a korlátozó intézkedések feloldásának dátuma, vagy a speciális szabályok előírása is. Készítik a teraszokat a vendégfogadásra a távolságtartási szabályok betartásával.

Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint minden, ami abba az irányba mutat, hogy lassan visszatérhet az élet a normál kerékvágásba, örvendetes hír. A szolgáltatóknak most kell felelősen viselkedniük, hogy május 3-tól a vidéki vendéglátóhelyek teraszai újranyithatnak

– mondta. A fogyasztói bizalom vírushelyzet előtti visszatéréséhez idő kell, a virológiai szakemberek véleményének betartásával megmenthető lesz a szezon, nem fog gyorsulni a vírus terjedése.

32 sült csülök a tihanyi kemence titka
Mondhatnánk jó árukapcsolásnak, de ez inkább a gasztronómia iránti alázat kiváló példája.

Kiemelte: az éves forgalom legalább 50 százaléka nyáron keletkezik a Balatonnál. Ha a nyár menthető lenne, akkor a balatoni vendéglátósok átvészelhetik a példa nélküli helyzetet, és nem lesz olyan vállalkozás, ami ne nyithatna ki. A balatoni régió gyógyfürdőiben a látogatók nagy része 65 feletti, az ő mozgásuk változatlanul korlátozva lesz, emiatt például a hévízi és zalakarosi fürdők, szolgáltatók forgalma el fog maradni a korábbiaktól.

Idén óvatosabban utaznak a magyarok, sokkal inkább belföldre

– jegyezte meg.

Kiemelt kép: Sokszínű vidék

Ehető tányérban szolgálják fel az ételt a Balatonnál
Badacsonylábdihegy termelői piacán komposztálható evőeszközökkel fogyaszthatjuk a finomságokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik