Otthon készült

Ehető tányérban szolgálják fel az ételt a Balatonnál

Badacsonylábdihegy termelői piacán komposztálható evőeszközökkel fogyaszthatjuk a finomságokat.

Kecze Dorottya és párja július első hétvégéjén érkezett Badacsonylábdihegyre, egy rövid nyaralásra. A fiatalok leszálltak a vonatról, majd megpillantották a falu Ökoturisztikai Látogatóközpontját, melynek termelői kis piacán igazán különleges ebédet fogyasztottak el.

Nagyon szeretem a termelői piacokat, mert mindig egyedi, kézzel készült dolgokat kínálnak, bárki kiviheti saját készítésű termékeit. A látogatóközpont termelői piacán házi szörpöket, termelői mézet, kézzel varrt bevásárlótáskát, vegyszermentes zöldségeket, és frissen készült ételeket vásárolhatott bárki

– mesélt benyomásairól Dorottya a Sokszínű Vidéknek.

Kecze Dorottya a konyhában is vegyszermentes alapanyagokból készíti a finomságokat – Fotó: Kecze Dorottya

A fiatal hölgy roppant környezettudatos módon él, saját készítésű szatyrot hord magával, és otthon kis zsákokat is varr, amiket vásárláskor előhúzhat táskájából. Kecze Dorottya néhány napja csatlakozott a műanyagmentes július programjához is, szeretne tenni bolygónkért, és jövőnkért.

Fotó: Kecze Dorottya

A kis piacon vásároltuk a Curry-s chiattny naan kenyérrel nevű finomságot, ezt búzakorpából készült (ehető) tányéron szolgálták fel számunkra, komposztálható evőeszközök kíséretében. Az étel isteni volt, persze megkóstoltuk a tányért is, melynek semleges íze nem befolyásolta az étel fűszeres zamatát

– mondta Dorottya.

Badacsonylábdihegy termelői piaca a búzakorpából készült tányér mellett számtalan más, helyi finomsággal is várja szombatonként a környezettudatos életmód iránt érdeklődőket.

Kiemelt kép: facebook/Kecze Dorottya

Így készül vadfűből környezetbarát szívószál
Az ökotudatos megoldással tengeri teknősök ezreinek életét menthetik meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik