Virágzó vidékünk

Először választottak horgászbarát települést a Balatonnál

Balatonakalit, Fonyódot, Révfülöpöt és Vonyarcvashegyet jelölték a díjra.

Idén a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége, valamint a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége támogatásával először került sor a “Horgászbarát település” megválasztására  Balatonnál. A díjat szeptember 26-án, a VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny megnyitóján adták át, írta a balatonihal.hu.

Révfülöpön már az utcán is sétálnak a vaddisznók
A lakosságot nem az érdekli, hogyan állt elő ez a tarthatatlan helyzet, hanem az, hogyan lehet megoldani?

A pénzösszeget felajánló szervezetek Balatonakalit, Fonyódot, Révfülöpöt és Vonyarcvashegyet szakmai szempontok alapján jelölték a díjra a Balaton parttal rendelkező települések közül. A kiválasztott négy település közül a horgászok szavazással választották meg a nyertest.

A Balaton Horgászbarát települése elismerő címet 2019-ben Révfülöp nyerte

A támogatók által felajánlott 1.100.000 forint jutalmat a verseny kiírásának megfelelően Révfülöpnek a horgászturizmussal összefüggő fejlesztésre kell fordítania.

Révfülöp és a horgászat

A középső és nyugati medence horgászhelyekben szűkös északi partján Révfülöp üde színfoltnak nevezhető. Itt találhatók a leghosszabb, egész éven át horgászható partszakaszok és itt is elmondható, hogy az önkormányzat által kezelt partszakaszok mindegyike horgászható.  A városvezetés és a helyi horgász egyesület a jövőben jelentős horgászturisztikai fejlesztéseket tervez a város partszakaszain. Folyamatban van több foglalható bojlis horgászhely kialakítása is. Az önkormányzat anyagi támogatás mellett eszközökkel – sörpadok, kisbusz, rendezvénysátor, ugráló vár, szabadtéri színpad, szociális helységek – is díjmentesen segíti a helyi horgász szervezetek rendezvényeit. A gyermekhorgász programok esetében a fentieken túl ingyenes étkezést is kapnak a horgászpalánták. A település rendszeres támogatója a Balaton két nemzetközi hírű bojlis horgászversenyének, a szeptember 26-án kezdődött VII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenynek például  központi helyszíne.

A verseny kezdetén a szervezők tanulmányoztak minden olyan települést, amelynek közvetlen vízparti területe van. Közülük szakmai szempontok alapján választották ki a potenciális négy jelöltet az elismerő címre. A bírálati szempontok között szerepelt a horgászható partszakaszok hossza és időbeli használhatósága, az önkormányzat és a helyi horgászegyesület kapcsolata, az önkormányzati tulajdonú, de a horgászturizmus rendelkezésére bocsátott javak – stég, csónakkikötő, sólyahely, egyéb ingatlan -, valamint a horgászversenyekkel és egyéb horgászrendezvényekkel való együttműködés, területek biztosítása.

Kiemelt kép: revfulop.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik