Virágzó vidékünk

Több százan érkeztek a Szedd magad! akcióra, csak épp eper nem volt

Szombaton reggel rengetegen látogattak el Gencsapátiba, hogy maguknak szedjék meg a lekvárnak és friss fogyasztásra szánt epret, írja a 112press.hu.

A lap beszámolója szerint a rendőrség is kiment ellenőrizni, hogy miért van rengeteg autó a 87-es főút mellett, de hamar kiderült, hogy a Szedd magad! akció vonzott több száz ember a helyszínre.

Az eper kilóját 600 forintért vihették volna az érdeklődők, már ha lett volna mit leszedni.

A szervezők pár perccel nyolc óra előtt kinyitották a kapukat, az emberek beözönlöttek az eperföldre, de a látogatók szerint eper vagy nem volt, vagy már leszedték a nyitás előtt.

Pár perccel nyolc óra előtt a szervezők kinyitották a kaput, az emberek pedig beözönlöttek a nagy eperföldre, amelynek jelentős részén nem látszottak az epertövek a gazban.

Nincs értelme elindulni. Gazos, rendezetlen, alig van eper ami van az éretlen vagy apró. Persze telefonon arról tájékoztatott, hogy jöjjön nyugodtan. Köszi az egy órás kirándulást a semmiért.

– írta egy elégedetlen kommentelő az esemény Facebook-oldalán.

A lap információi szerint a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás miatt nem tudták gyomtalanítani, gondozni az eperföldet, de erre nem hívták fel az emberek figyelmét.

Az akció szervezője úgy reagál, a korábbi években átlagosan napi 100-150 fő látogatta őket, 12 éves fennállásuk alatt ez volt az első év, hogy 700-800 ember igényeit kellett kielégíteniük, ami őket is váratlanul érte, nem lehetett rá felkészülni.

Az epertöveket tavaly ősszel pótoltuk ki, de sajnos az aszályos év miatt az epertövek nagy része kiszáradt, ezért is volt nagyobb a fű az eperben, mert az eper nem tudta befutni. A promóció ideje alatt azt hirdettük, hogy az eperföld reggel 8 órakor kerül megnyitásra, majd a készlet erejéig várjuk az eperszedőket. Ehhez természetesen tartottuk magunkat. Az, hogy a készlet órákkal a vártnál előbb elfogyott, sajnos Tőlünk kívül álló dolog, melyre nem volt ráhatásunk. Nem sugároztuk semmilyen felületen, hogy mekkora készlet, vagy, hogy minden oda érkezőnek jut az általa elképzelt mennyiség

– közölték.

Az okozott kellemetlenségért elnézést kértek.

Elkezdődtek a szedd magad akciók, szájmaszk viselését kérik az eperföldeken
Idén minden gazdaságba érdemes odatelefonálni és tájékozódni az aktuális szabályok, előírások miatt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik