Virágzó vidékünk

Napraforgóföld csinosítja a levendulamezőt a Duna mentén

Napraforgóföld csinosítja a levendulamezőt a Duna mentén

A Szentendrei-sziget klímája hűvösebb, mint például Tihanyé, vagy Dörgicséé, így a levendula itt később virágzik. Éppen most.

Ha az ember jókor és jó helyen jár, könnyedén rácsodálkozhat a természet gyönyörűségeire. Ilyen a Szentendrei-szigeten – Tahitótfalu és Pócsmegyer határában – a Szigeti út mellett található levendulamező egy napraforgótábla szomszédságában.

Érdekessége, hogy most van pompája teljében. A sziget klímája hűvösebb, mint például Tihanyé, vagy Dörgicséé, így a levendula itt később virágzik

– írta a Facebookon közzétette fotók mellé Harmath Beáta, aki korábban is megajándékozta olvasóinkat a természetben készített csodás felvételeivel.

A hároméves levendulatövek a múlt hétvégére borultak virágba. A levendulás várhatóan a jövő hét végéig minden nap 10-18 óráig látogatható.

Ez nem szedd magad levendulamező, itt csokorba kötött virágokat lehet megvásárolni, de kényeztető a az illóolaj, szörp és  méz is, természetesen minden levendulából

– fűzte hozzá a fotós.

A levendulás kerékpárral  egyszerűen megközelíthető. Budapest vagy Visegrád felől a 11-es főúton Tahitótfalunál a Tildy hídon kell bemenni a szigetre, majd dél felé fordulva Pócsmegyer felé haladva a falu vége után jó 500 méterre a bal oldalon “felbukkan” a virágözön.

Vác felől a kompon átkelve Tahitótfalu központjában balra Pócsmegyer felé fordulva a falu határát követően jó 500 méterre találjuk a bal oldalon.

Gépkocsival, motorral vagy lóháton is hasonlóan közelíthető meg azzal a különbséggel, hogy a Szigeti úton nincs parkolási lehetőség. Ezért tovább kell menni Pócsmegyer felé és mintegy 250 méter megtétele után  balra bekanyarodni az első lehetőségnél, majd onnan tovább 200 méterre elérjük a célt.

Fotók: Harmath Beáta

Az év gyógynövénye a levendula
A levendula szerelmeseinek jobb hírrel nem is szolgálhatunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik