Virágzó vidékünk

Visszafoglalták a fürdőzők a Tisza egyik legszebb szabadstrandját

Augusztus első napjaira állt vissza a rend a mindszenti szabadstrandon.

Mintegy négyszáz köbméter homokot hordtak el a mindszenti szabadstrand partjáról még márciusban, hogy a folyó tavaszi áradásakor felgyűlt részt lankásabbá tegyék. A június 15-re tervezett szezonnyitás előtt rendezték a terepet, megnövelték például a tavalyi kutyás strandolóknak elkülönített részt is, írta a Délmagyar.

Nyári pompájában tündököl a Körös-torok tengerpartot idéző strandja
Sokak szerint a legszebb folyó menti strand Magyarországon.

A munkálatok során a korábbinál erősebb és hosszabb elválasztóval zárták le, illetve megtoldották árnyékos résszel a tavaly csupán jelképesen elkülönített szakaszt. A rendbetétel után csak hetekig élvezhették a fürdőzök a Tisza mindszenti strandját, mert július második felében víz borította az árteret, majd a partot is.

Július második felében az ÁNTSZ engedélyére vártak, amihez két egymás utáni megfelelő minőségű vízminta kellett.

Fotó: Facebook/Papp István

Augusztus első napjaira végül helyre állt a rend, visszafoglalhatták a fürdőzők a szabadstrandot. Bár a homok még most is mutatja a kiáradt folyó nyomait, de élvezhető a megújult part és a huszonnégy fokosra melegedett folyó. Sokan szeretik a lekerített kutyás részt is, melynek egyetlen kellemetlensége, hogy ott kötnek ki a csónakok, ami zavarja az állatok nyugalmát.

Kiemelt kép: booking.com

Ez az ország legkülönlegesebb strandja
A 8,5 hektáron elterülő strandon 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építettek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik