Virágzó vidékünk

Falusi kalákában készült el Térvár picinyke kápolnája

Az egyszerű kétkezi munkások, az önzetlen támogatók szívet melengető összefogásról tettek tanúbizonyságot.

Hosszas előkészítés után tavaly ősszel régészeti ellenőr­zés mellett, közösségi összefogással kezdődtek meg a térvári kápolna építésének kivitelezési munkálatai, írta a Délmagyar.

Kis János ötlete volt hat éve a kápolna megépítése. Időközben Janika sajnos elhunyt, de ahogy haladtunk a kis kápolnánkkal, mindig úgy éreztük, hogy föntről néz le ránk, ha felmerült valamilyen nehézség

– mondta a portálnak Ferenczi Ferenc polgármester.

A Csongrád-Csanád megyei településen falusi kalákában készült a kápolna, legtöbben önkéntes munkájukat ajánlották föl az építéshez. Más végezte a bádogozást, a belső burkolásokat, más a villanyszerelést és a nemes vakolat felhordásá. Az építésből  a térváriak mellett Tiszasziget és Újszentiván lakói is kivették a részüket. Az egyszerű kétkezi munkások, az önzetlen támogatók szívet melengető összefogásról tettek tanúbizonyságot.

A helyiek Térvár újkori történelmének egyik legfontosabb mérföldkövének tekintik a kápolna megépítését, melynek ünnepélyes felszentelésére szeptember 6-án délelőtt 11 órakor kerül sor Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke, a Szegedi Székesegyház plébánosának celebrálásával.

Fotók: Ferenczi Ferenc

Kápolna lett az egykori kocsmából Csévharaszton
Felavatták a helyi plébánia közösségi házát is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik