Mozaik

Pusztulóban a Szent György-hegy legendás kápolnája

A kápolna nem áll semmilyen védelem alatt. Mivel magánkézben van, így lényegében még a szemét elhordása is birtokháborítás.  
Korábban a témában:

A közösségi média felületére került fel egy videó arról, milyen szörnyű állapotban van jelenleg az Ify-kápolna. Hajner Gyula, a szellemvarosok.blog.hu alkotója egy Facebook videóban mutatta meg, hogy az egykor népszerű Szent György-hegyi menedékház és kápolna lassan az enyészeté lesz.

Ködtakaró ölelésében ébredt a Szent György-hegy
Gyönyörű látvánnyal ajándékozta meg a fotóst a természet.

A videóból kiderül, hogy a napokban beszakadt a tetőszerkezet. A szebb időket látott épület feltámasztására 2016-ban indult közösségi szerveződés, de sajnos úgy tűnik, nem sikerül megmenteni, írja a nullahategy.hu.

Szomorú hír, hogy a kápolna nem áll semmilyen védelem alatt, az egyház nem szentelte fel. Mivel magánkézben van, így lényegében még a szemét elhordása is birtokháborítás.

A kápolnát az önkéntes száműzetést választó Ify Lajos egykori fonyódi plébános építtette a Szent György-hegyen, ahol zarándokokat fogadott és szentmiséket tartott.

Lassan a földdel válik egyenlővé Ify Lajos kàpolnája🥺

Ify Lajos kápolnája az összeomlás szélén.. 😞A youtube csatornára egy 8 évet átölelő dokumentumfilm fog készülni az épületről!✌🏻www.youtube.com/thehuppancs

Közzétette: Urbex Gyula – 2020. február 10., hétfő

Kiemelt kép: Országalbum/Gilmur

Balatoni kilátók, ahonnan a legszebb panoráma nyílik a magyar tengerre
A tó körül meglepően sok kilátó épült az északi és a déli parton egyaránt.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.