Virágzó vidékünk

Városnéző kisvonattal utazhatnak a betegek Gyopárosfürdőre

Az önkormányzat segített a gyógyulni vágyók utaztatásában.

Az Orosházi Kórház függesztette fel azt a buszjáratot, amivel korábban biztosította a kezelésre járók kijutását a város központjából a mintegy négy kilométerre lévő Gyopárosfürdőre. A betegek részéről ugyanakkor továbbra is megvolt az igény a járat iránt, ezért keresett megoldást az önkormányzat a probléma megoldására, írta az OrosCafe.

Kisvonatról csodálhatják a turisták a Salgótarjánt körülvevő páratlan természeti környezetet
Bíznak abban, hogy a helyiek és a turisták is megkedvelik az újszerű szolgáltatást.

A Dotto-kisvonat a turisztikai főszezonban közlekedett az elmúlt években Orosháza főtere és a fürdő között, idén az eredeti terveknek megfelelően október 4-ig.  Október 8-tól azonban újra jár a rendelőintézet és a Gyopárosfürdői Gyógyászati Központja között.

Dávid Zoltán polgármesterrel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy október 8-tól a Dotto kisvonat menetrendszerűen közlekedik a rendelőintézet, illetve a Gyopárosfürdői Gyógyászati Központ között

– tájékoztatta az OrosCafét Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A kisvonat reggel 8 és délután 15 óra között óránként közlekedik Gyoprásfürdőre. Az első járat visszafelé 8 óra 30 perckor, az utolsó pedig 15 óra 30 perckor indul.

A tervek szerint Dotto a téli hideg idő beálltáig, várhatóan november végéig közlekedik, segítve a gyógyulni vágyók utazását a gyógyászati központba.

Benkő Ferenc felhívta a Dottóval utazók figyelmét, hogy azon a koronavírus-járvány miatt ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a tömegközlekedésben. Maszkot viselniük kell és amennyire a lehetőség engedi, be kell tartani a szükséges távolságot.

Kiemelt kép: oroshaza-gyoparosfurdo.hu

Gyönyörű arcát mutatja a felhők alól előbújó Gyopárosfürdő
A tó vizének „gyógyító ereje” lassan másfél évszázada csábítja ide a fürdőzni vágyókat.
Olvasói sztorik