Virágzó vidékünk

Átadták Magyarország legújabb kilátóját

Csütörtökön ünnepélyesen átadták a Királyrét fölé emelkedő Várhegy 359 méteres csúcsán magasodó, a környező fák lombkoronaszintjéhez igazított kilátót, közölte az Agrárminisztérium.

Fotó: Facebook / DRONE EYE photography

A torony faszerkezetű, 15 méter magas kilátó szintjéről csodás panoráma nyílik a Börzsönyre, a tetején pedig egy meteorológiai állomást és egy webkamerát is telepítettek az erdőgazdaság szakemberei.

Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár elmondta, hogy a királyréti fejlesztések szükségességét indokolja az elmúlt években itt is tapasztalt dinamikusan növekvő látogatószám, ami évente közel 500 ezer főt jelent. Az Ipoly Erdő Zrt. 2010 óta összesen 5,2 milliárd forintot fordított közjóléti, turisztikai fejlesztésekre a Börzsöny és a Cserhát térségében, ezzel is hozzájárulva, hogy az idelátogatók természetben eltöltött idejét jobbá és kényelmesebbé tegye.

Fotó: Facebook / DRONE EYE photography

Kiss László, az Ipoly Erdő vezérigazgatója kiemelte: a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen megvalósított, Gyalogszerrel felfedezni a Börzsöny turisztikai termékkínálatát elnevezésű VEKOP pályázatnak köszönhetően létrehozott és tavaly átadott Királyréti Kirándulóközpont méltó párja a Várhegy kilátó.

Mint fogalmazott,

a desztináció turisztikai attrakcióinak bővítése időszerű volt, hiszen a látogatók igényeinek változása bennünket is arra sarkall, hogy a térség turisztikai kínálatának színvonalát emeljük, a vonzerejét növeljük.

Keresik az ország legnépszerűbb kilátóját
A pályázat célja, hogy minél többen látogassák meg az ország ezen pontjait, és a természetjárással egy aktívabb, egészségesebb életet éljenek.

Kiemelt kép: Facebook / DRONE EYE photography

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik