Virágzó vidékünk

Szabadulószoba nyílt a Balaton Múzeumban

Ilyen az, amikor egy múzeum halad a korral, és a történelmet ötvözi egy izgalmas és divatos társasjátékkal.

November 2-án nyílt meg a keszthelyi Balaton Múzeumban az a szabadulószoba, amit a múzeum megújult fogadótermében alakítottak ki. A szabadulószobába előzetesen regisztrált játékosok léphetnek be, a középiskolásoktól kezdve egészen az idősebb korosztályig. Legkevesebb két, legfeljebb hét tagból álló csapatok jelentkezését várják, ugyanis a feladványok csapatmunkára épülnek, és a feladatmegosztással a játékosok időt nyerhetnek.

A szabadulószobában játszódó időutazás a második világháború végnapjaiba repíti vissza a játékosokat: egy romos állapotba került kastélyszobában kell megkeresniük a Festetics család elveszett nemesi oklevelét – mondta el Németh Péter megbízott igazgató a sajtóbejáráson, amiről a balaton.hu is beszámolt.

Fotó: Facebook.com/balatonimuzeum

Az igazgató arról is beszélt, hogy a játékosoknak nem kell alapismeretekkel rendelkezniük, hiszen logikus gondolkozással, ügyességgel és csapatmunkával meg lehet oldani a furfangos, egymásra épülő feladatokat, így sorra kinyílnak majd az ajtók, ládák, lakatok. Az összeillesztett térképdarabok, talált tárgyak segítségével a játékosok bejuthatnak a könyvtárszobába, ahol olyan tárgyakra – képre, könyvre, szoborra, földgömbre – bukkannak, melyek a játékban kiemelt funkciót kapnak.

A játékidő 60 perc, a kamerával, mikrofonnal kiépített térben a játékvezetők figyelemmel kísérik a csapatokat, szükség esetén segítséget nyújtanak, de ezt úgy teszik meg, hogy mindenki számára sikerélménnyel fejeződhessen be a játék.

A múzeum Facebook-oldalán azt írta, hogy az interaktív kalandjátékra a szabaduloszoba@balatonimuzeum.hu és a +36/83/312-351 elérhetőségeken lehet már regisztrálni. A múzeum honlapjára pedig novembertől folyamatosan teszik majd ki a kalandjátékkal kapcsolatos információkat.

Kiemelt kép: Facebook.com/balatonimuzeum

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik