Virágzó vidékünk

Elszigetelte magát a vírustól az ötven fős nógrádi zsákfalu

Bodrogi László
Bodrogi László
A helyieket mozgó bolt segíti, és a posta is házhoz megy.

Miközben az országos fertőzési arány emelkedik, Garábot, az 50 fős Nógrád megyei zsákfalut ezidáig elkerülte a koronavírus, írta a Nool.

Kapcsolódó
Egy euróért árulják a házakat a vírusmentes olasz kisvárosban
Cinquefrondi ajánlata ráadásul kicsit más, mint a többi.

A koronavírus-járvány nincs konkrét hatással a falura, nem kellett emiatt külön intézkedéseket hozni. Talán ehhez hozzájárul, hogy némileg elszigetelten élünk, így könnyebb betartani az előírásokat, valamint ha nem muszáj, senki nem mozdul ki az otthonából, hiszen mindenkinek tágas tere van. Természetesen a kijárási tilalmat is más úgy megélni, hogy az ember ki tud menni a saját kertjébe

– nyilatkozta a portálnak Kovács Zoltán, Garáb polgármestere.

A polgármester hozzátette: egy-két pozitív esetről tud a faluban, de szerencsére a lakosok közül senki sem került hórházba.

A helyieket mozgó bolt segíti, ha friss pékárura, tejtermékre vagy más élelmiszerre van szükségük, így nem kell elhagyniuk Garábot. A posta is házhoz megy, amely szintén hozzájárul, hogy a járvány ne terjedjen Garábon, a Cserhát kis gyöngyszemében.

Kapcsolódó
A spanyol kisváros, amely elzárta magát a világtól és a koronavírustól
A Spanyolország déli részén található Zahara de la Sierra erődvárosa hozzászokott ahhoz, hogy időnként újra és újra el kell űznie az ellenségeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik