Virágzó vidékünk

Tíz fenyőfát öltöztetnek karácsonyi díszekbe Székesfehérváron

Kun Orsolya/Sokszínű vidék
Kun Orsolya/Sokszínű vidék
Közösségi kezdeményezésre 10 földlabdás fenyőt helyeztek ki Székesfehérváron, amelyre mindenki felrakhatja a saját díszét.

A vírusjárvány miatti helyzetben sokan nem tölthetik együtt az ünnepeket, távolságot kell tartanunk mások, és saját biztonságunk érdekében. Ám mégis a legszebb ünnepre készülünk, ami a szeretetről, összetartozásról szól.

Ebben a helyzetben gyakran érezhetjük, hogy hiányzik egy kapocs. Ezt a kapcsot adja meg egy új kezdeményezés Székesfehérváron, ahol tíz földlabdás fenyő várja a székesfehérvári Zichy liget elején, hogy a város lakói saját díszüket a fára téve, egymástól távol, mégis közösen feldíszítsék azokat az ünnepre, írta a szekesfehervar.hu.

A fenyők egy székesfehérvári Facebook csoport kezdeményezése nyomán kerültek a parkba, ahol a város lakói saját díszekkel varázsolhatnak belőlük december 24-re karácsonyfákat.

Sokszínű Vidék

A kezdeményezéssel a Fehérvári vagyok! csoport egyik tagja, Horváth-Tancsa Ágnes kereste meg a város polgármesterét. Cser-Palkovics András támogatta az ötletet, amely mára el is kezdett formát önteni. A Zichy liget elején, a térkővel borított területére kerültek ki a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársainak segítségével a földlabdás fenyők, amiket kedvére díszíthet minden fehérvári.

Akik szeretnének a közös fadíszítésben részt venni, és kilátogatnak a Zichy ligetbe, többféle fa közül is választhatnak. Nordmann-, ezüst-, kolorádói jegenye- és lucfenyő egyaránt várja, hogy lelkes kezek feldíszítsék. Az időjárás viszontagságaira tekintettel természetesen érdemes “ellenálló” dísszel érkezni, hogy sokáig ékességei lehessenek az összetartozás karácsonyfáinak.

Galéria
Sokszínű Vidék

A fák a tervek szerint Vízkeresztig, azaz január 6-ig állnak majd a Zichy ligetben – remélhetőleg sok fehérvári örömére.

Az ünnepek után a fenyőket a városi közművelődési intézmények udvaraiban, kertjeiben ültetik ki, ahol gondos odafigyelés mellett felcseperedve az adott városrész karácsonyfái lehetnek a későbbi esztendőkben.

Az egyedülálló kezdeményezést a közösségi oldalon örömmel fogadta a város lakossága, jó lehetőséget látva benne a közösség összetartására, a „nem vagyunk egyedül” érzésének erősítésére. Amennyiben az ötlet sikeresnek bizonyul, akár hagyomány is lehet a közös fadíszítésből.

Az egyik fára a Sokszínű vidék munkatársa tette fel szerkesztőségünk díszét. A remek kezdeményezéshez őszintén gratulálunk!

Kapcsolódó
Egy zalai faluból származik az ország karácsonyfáinak zöme
Még néhány nap, és hazánk városainak tereit ellepik a fenyőárusok.
Olvasói sztorik