Virágzó vidékünk

Már szervezik az idei Ősök Napját Bugacon

MTI/Bús Csaba
MTI/Bús Csaba
Ez a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe.

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2021-ben, augusztus 13-14-15-én rendezi meg a VI. Ősök Napját, olvasható a szervezet weboldalán.

Kapcsolódó
Így ünneplik a magyarság őseit Bugacon
Látványos programok színesítik a fesztivált.

A Bugacon megrendezett ünnep a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, az Ősök Napja mára olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja.  A legnagyobb történelemformáló őseink – akiknek e Hazát is köszönhetjük – tiszteletére szervezett Ősök Napja ünnepséget minden második évben rendezzük meg

– írják.

A Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepségén tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és lovas vetélkedők, íjász programok, a magyar, hun, avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei és magyar táltos-zenei programok lesznek.

Hatalmas jurtatábor épül, kézműves bemutatók, kézműves vásár, gyermek programok és tudományos ismeretterjesztő előadások fogják emelni az ünnepi hangulatot.

Reméljük, hogy a mostani nyomasztó járványhelyzet pár hónapon belül, a hatásos oltóanyag megérkezése után elmúlik. A nyáron már boldogan és egészségesen ünnepelhetjük az ősi magyar hagyományainkat

– fogalmaznak.

Kapcsolódó
Felépült a világ legnagyobb jurtája Bugacon
Sok programot és látványosságot kínál a hagyományőrző rendezvény.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik