Virágzó vidékünk

Csodássá festi a tájat a kanyargó Ipoly Nógrádban

horváth zsolt
horváth zsolt
A legkanyargósabb 730 méteres részen 9 alkalommal haladnánk át a határon, ha mondjuk fecskének születünk és épp erre repülnénk.

Horváth Zsolt fotós nemrégiben az Ipoly és a Duna találkozását örökítette meg gyönyörű felvételein, és osztotta meg azokat a Sokszínű vidék olvasóival.

horváth zsolt Keleti irányba tekintve látszik a Karancs-hegy, tőle jobbra pedig a Mátra és a Cserhát vonulatai is kivehetők. Bal oldalt Ipolyvarbó (Vrbovka), jobb oldalt Őrhalom települése látható.

Az Ipoly a Duna egyetlen bal oldali magyarországi mellékfolyója nem csupán a torkolatnál mutatja mesés arcát, hanem “útvonalának” sok részén. Ezek közül választotta Horváth Zsolt az Ipoly nedves rétekkel szegélyezett partját a Nógrád megyei Őrhalom és a szlovák Ipolyvarbó (Vrbovka) szakaszon, és drónjának segítségével csodás tájra varázsolt bennünket.

A koronavírus-járvány miatt nem lehetett átmenni a kis hídon Ipolyvarbóra. A terület bejáratánál katonák őrködtek, még a drón-vizsgámat is ellenőrizték. Meg kellett ígérnem, hogy nem megyek át Szlovákiába, mielőtt megnyitnák a határt.  Aztán a drón reptetésénél csupán egy köröző rétisas miatt aggódtam kicsit, de végül ő sem volt akadály

– mondta érdeklődésünkre a fotós.

horváth zsolt

Drónfotózás

2021-től – ha van drónvizsga, kötelező biztosítás és a minisztériumtól kapott regisztrációs szám, melyeket a drónra is fel kell ragasztani -, akkor lakott területen kívül külön engedély nélkül is lehet drónnal fotózni.

horváth zsolt

Miért érdekes ez a terület azon túl, hogy gyönyörű? Azért, mert valószínűleg itt a legtagoltabb az országhatár. A képen is látható legkanyargósabb 730 méteres részen 9 alkalommal haladnánk át a határon, ha mondjuk fecskének születünk és épp erre repülnénk

– fűzte hozzá felvételeihez Horváth Tamás.

Kapcsolódó
Égig érő forgószél kavargott az Ipoly mentén
Ritka jelenséget filmeztek le.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik