Virágzó vidékünk

Gyönyörű látvány a felhők alól az Ipoly és a Duna találkozása

horváth zsolt
horváth zsolt
Az agyagos hordalékkal érkező víz "megszínezi" a torkolatnál a Dunát.

Az Ipoly folyó Szlovákiában a Vepor-hegységben ered, Magyarországot Ipolytarnócnál éri el. A Duna egyetlen bal oldali magyarországi mellékfolyója csaknem ugyanolyan hosszan képezi Magyarország északi határát, mint a Duna.

horváth zsolt A két országot összekötő vasúti híd az Ipoly folyón

A vadregényes Ipoly és a folyó környéke horgászok és turisták kedvelt helye. Óvják a természetvédők, állatvilága rejt olykor meglepetéseket, és a nagy esőzek után felduzzadt vize kisebb árvizeket is okoz.

horváth zsolt Az Ipoly agyagos hordalékkal teli vize érkezik a Dunába

A folyó Szobnál ömlik a Dunába, melynek látványa egy fotós szemével igazán különleges. A Budapesten élő Horváth Zsolt imádja a természetet, ezáltal pedig Magyarország csodás tájait gyakran örökíti meg. Ezúttal az Ipoly és a Duna találkozásáról készített drónjával gyönyörű felvételeket.

horváth zsolt Naplemente a két folyó találkozásánál

Az Ipoly folyó – mely Ipolytarnóctól határfolyónk – Szobnál éri el a Dunát. A képeken jól látható, ahogy agyagos hordalékban gazdag vize keveredik a Dunával. Az ártéren átkelve a szobi vasútállomástól csupán 10-15 perc séta a tölcsér-torkolat, mely naplementekor a leghangulatosabb. A képek február 28-án készültek

– írta szerkesztőségünknek.

horváth zsolt A két folyó találkozása a felhők alól fotózva
Kapcsolódó
2020-ban is csodás fotókon mutatta meg szépségét Magyarország
Képzeletbeli utazás gyönyörű felvételek segítségével.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik