Virágzó vidékünk

Keresik az ország legszebb kerékpárútját

MTI/Varga György
MTI/Varga György
2021-ben is közönségszavazás dönti el, hogy melyik útszakasz lesz az év kerékpárútja.

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub pályázatot hirdetett, amelyben Magyarország legkedveltebb kerékpárútját keresik, olvasható az OTS-hez eljuttatott közleményben.

Kapcsolódó
Megválasztották Magyarország legszebb kerékpárútját
Az eredményt a Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében hirdették ki.

A második alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy minél többen ismerjék meg az ország legszebb, legjobban kialakított, illetve karbantartott kerékpárútjait, és ennek köszönhetően sokan kedvet kapjanak a bringázáshoz. A pályázatra bárki jelölheti a kedvenc útvonalait 2021. április 4-ig az erre kialakított felületen.

A pályázat során olyan, legfeljebb 10-15 km hosszú kerékpárút-szakaszt lehet jelölni, amelyeken megszakítás nélkül lehet végigbiciklizni. Tovább emeli az útvonal értékét, ha szép tájon, izgalmas látnivalók mellett vezet. Az Év Kerékpárútja pályázatra érkezett jelölések közül szakmai zsűri alakítja majd ki a döntősök sorát, melyekre április 30. és május 10. között az Aktív Magyarország Facebook oldalán lehet szavazni.

A végső nyertest, és ezáltal az Év Kerékpárútja címet a közönség szavazatai döntik majd el.

A végeredményt az elmúlt évhez hasonlóan május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján hirdetik ki.

Kapcsolódó

A Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület 2015 óta szervezi meg azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a biztonságos és kulturált közlekedésre. Ennek a kezdeményezésnek része az Év Kerékpárútja pályázat is. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül az érintett útszakaszról.

A pályázat részletei az aktivmagyarorszag.hu oldalon olvashatók.

A közönségszavazás alapján 2020-ban a Tata és Tatabánya között vezető Által-ér völgyi kerékpárút lett az év legjobbja.

A kiváló minőségű burkolaton, az autóforgalomtól távol vezető kerékpárút csodás tájon kanyarog itt, hiszen az Által-ér ívei, a Gerecse és a Vértes látványa teszik teljessé az élményt. A Turul-sziklával, a vértesszőlősi Samuval és a tatai várral kiválóan kiegészíthető a kirándulás, ám aki ennyivel sem éri be az eltekerhet Dunaalmásig, ahol a folyóval ékesített panoráma várja.

Kapcsolódó
Világító kerékpárút épült a Duna mentén Esztergomnál
A szemcsék a napsütéses órák számától függően 5-6 órán keresztül világítanak nagyobb fényerővel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik