Virágzó vidékünk

Kacsalábon forgó szálloda épül Tokajban

tokaj város önkormányzata
tokaj város önkormányzata
Sokrétű wellness, fürdő és szabadidős részleg is helyet kap az ötcsillagos, prémium kategóriájú hotelben.

Szakmai bejárást tartottak a napokban a beruházó és a kivitelező képviselői a tokaji Csurgó völgyben épülő ötcsillagos szállodánál, írta a tokaj.hu.

Kapcsolódó
Már fogyasztani is presztízs a Tokaji Esszenciát
Amerikában kristálykanálon szolgálnak fel belőle néhány cseppet.

A Minaro Hotel Tokaj a térség legnagyobb, prémium szolgáltatását képviselő szálláshelye lesz a maga száz szobájával, de munkahelyet is teremt majd a városban Üzemeltetéshez közvetlenül száz munkatársat várnak majd.

Csaknem 10 hektáros területen, egy korábbi bánya helyén valósul meg a beruházás, az ötcsillagos, tematikus szálloda, melynek alapkövét 2020. márciusban tették le, azóta pedig a pandémiás helyzet ellenére is a terveknek megfelelően halad a kivitelezése.

Három éve indult a munka a tervezéssel, a kivitelezést egy éve kezdték el, és éppen a felénél tartanak, tehát egy év múlva készülhet el a beruházás. A bekötőúthoz is készen vannak a tervek, a forrás rendelkezésre áll, a közbeszerzést követően így annak a munkálatai is elindulhatnak hamarosan.

tokaj város önkormányzata

A 10 ezer négyzetméteres, ötcsillagos, prémium hotellel mindenkit megcéloznak majd, és nem csak azokat, akik a bor és a tokajiság miatt érkeznek Hegyaljára. Sokrétű wellness és fürdő részleg, illetve szabadidős részleg is helyet kap az épületben az összesen kilencmilliárdos beruházásban, melyhez Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében 3.449 milliárd forint pályázati finanszírozási forrás is tartozik.

A szálloda közvetlen környezetében egy gasztro és rendezvény funkciót betöltő központ is épül, amelynek a kivitelezése szintén elindulhat hamarosan, hogy az egyszerre készüljön el szállodával. A tervek szerint jövő márciusban fejeznék be a munkát, és 2022. májusában – két havi próbaüzem után – szeretnének megnyitni.

A hotel belseje a dzsungel tematikára építkezve, arany, bronz és egyéb meleg színekkel várja majd a vendégeket, megjelenésében ötvözni fogja „Tokaj folyékony aranyát”.

Kapcsolódó
Közösségi összefogás Tokajban: új életre kelt a vasúti felüljáró
7 méter széles és 5 méter magas festmények díszítik a tokaji vasúti felüljáró támfalait.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik