Virágzó vidékünk

Nemes felajánlást tett a mentősöknek Szigliget önkormányzata

josef jordan
josef jordan
Így szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a mentősök kipihenhessék a járvány miatti túlterheltségüket.

A 760 éves Szigligeti várat fenntartó önkormányzat 2021-ben közvetlen családtagjaikkal ingyenes belépést biztosít azoknak, akik igazolni tudják, hogy az Országos Mentőszolgálat dolgozói, írta a Hírbalaton.

A mentősök munkája mindenkor megérdemli az elismerést. Szigliget így szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy kipihenhessék a járvány miatti túlterheltségüket

– közölte a portállal Balassa Dániel, a település polgármestere.

Kapcsolódó
Soha nem látott szépségében mutatja meg magát a Szigligeti vár
Két különböző drónnal rögzítették a képkockákat, lenyűgöző a látvány.

Hamarosan befejeződik a Szigligeti vár 470 millió forintból megvalósuló fejlesztése, amelyhez az önkormányzat is hozzájárult az emelkedő árak okozta többletköltségek fedezésével.

A munkálatok befejező részeként zajlik a felső-várban nyolc kiállítótér kialakítása és berendezése. Nyárra megnyitnak az új, interaktív kiállítások, amelyek az erődítménynek és környékének, valamint a balatoniaknak a történelmét és életét mutatják be.

Tavaly az építkezés miatt közel fél évig zárva volt az egyébként egész évben nyitva tartó vár, amit a június végi nyitás után tömegek rohamoztak meg. Így sikerült a korábbi évhez hasonló, közel 150 ezres látogatói számot produkálni 2020-ban is

– nyilatkozta a polgármester.

Kapcsolódó
Így még sosem láthattuk a Balaton-felvidéket
Egy videó Balaton-rajongóktól Balaton-rajongóknak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik