Virágzó vidékünk

Romantikus mesekastély áll Nádasdladány szívében

Hazánk számtalan csodálatos kastéllyal büszkélkedhet, de az egyik legszebb talán mégis a Nádasdladány szívében található Nádasdy-kastély.

Leyer Péter fényképész vette a fáradtságot és a bámulatos épület fölé emelkedett drónjával, hogy madártávlatból is megörökítse a látványt.

A Nádasdy-kastélyról tudni kell, hogy eredetileg Nádasdy Lipót kis kúriája állt itt, ami része volt a család jelentős vagyonának. Lipót halála után fia, Ferenc indíttatására kibővítették – átépítették. A kastély Tudor stílusban lett átépítve, Linzbauer István tervei alapján. Az építményt kovácsoltvas csillárok, faragott fabútorok, festett üvegablakok tették díszessé, amik a kor híres mestereinek keze-munkája által készültek.

Leyer Péter a Facebookon azt írja: ez egy igazi romantikus mesekastély.

Nekem a Walt Disney kastély jutott eszembe a látványról

– írta a bejegyzéshez.

Hozzátette, a fotók nem egyszerre készültek, néhány napkeltekor, néhány pedig naplementekor

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében a Nádasdy-kastély felújítási munkálatai megkezdődtek, a kastély a munkálatok befejezéséig zárva tart, így jelenleg nem látogatható.

Galéria
Leyer Péter

Leyer Péter Facebook- illetve Instagram-oldalát a természet és a kultúra szerelmeseinek egyaránt érdemes követnie, a fényképész ugyanis rendszeresen csodás képeket posztol a közösségi médiában az ország legkülönbözőbb szegleteiből. Tavaly ősszel például az Esterházy-kastélynál járt, ahol szintén remek felvételeket készített.

Kapcsolódó
Magyarországi kastélyok és kúriák: Sigray kastély
A műemléki védettség alatt álló épület barokk stílusban épült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik