Virágzó vidékünk

Megújult az ország legkisebb és legolcsóbb termálfürdője

facebook/Nagybánhegyesi Termálfürdő
facebook/Nagybánhegyesi Termálfürdő
Május 14-től felújított környezetben várják a vendégeket Nagybánhegyesen.

Békés megye déli részén, Orosházától jó harminc kilométerre található Nagybánhegyes, ahol 1971-ben tört fel termálvíz, melyet a helyi termelőszövetkezet zöldségtermesztéshez és baromfitenyésztéshez használt.

Kapcsolódó
Ez az ország legújabb termálfürdője
38-40 Celsius-fokos nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévize jodid-ion tartalma miatt keringésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.

Néhány évvel később, 1980-ban nyílt meg a Nagybánhegyesi Termálfürdő, mely azóta is az ország legkisebb és egyben legolcsóbb termálfürdője, ahol kellemes és nyugodt környezetben fürdőzhetnek a vendégek, miközben a létesítményhez tartozó kemping szálláslehetőséget is kínál.

A kis fürdő vize még nem kapta meg a gyógyvíz minősítést, ám magas ásványianyag tartalmú, alacsony keménységű, nátrium-hidrogén-karbonátos, magas metabórsav tartalmú, bromidos, jódidos, fluoridos hévize főként mozgásszervi megbetegedések esetén jótékony hatású.

facebook/nagybánhegyesi termálfürdő

A helyi önkormányzatnak tavaly sikerült 9 millió forintos támogatást elnyernie, melyből a medence körüli árnyékolótetőt újították fel. Közben megnövelték a napozásra és a pihenésre rendelkezésre álló területet, és kialakítottak pihenősávot is a medence körül, írta a Beol.

Az eredeti összeg nem fedezte a teljes építési költséget, ezért a képviselő-testület döntése alapján további milliókkal, önerővel és példás dolgozói hozzáállással, kemény munkával hozzájárultak a tetszetős végeredményhez

– tájékoztatta a portált Farkas Sándor polgármester, aki azt is elmondta, hogy a belépőjegyek ára még mindig ezer forint alatt van.

Az üzemeltető Bánhegyesi Vízszolgáltató Nonprofit Kft. hivatalos oldalán azt is megtudtuk, hogy a termálfürdő és a kemping csak a hét három napján – pénteken, szombaton és vasárnap 10-től 21 óráig – tart nyitva.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik