Virágzó vidékünk

Turistaparadicsommá válhat a szécsényi Robinson-szigetek

mti/komka péter
mti/komka péter
Négyévszakos szállások várják mostantól a természet szerelmeseit.

Turisztikai szálláshelyeket komfortosítottak és új, négyévszakos szállásokat is kiépítettek a Szécsényben lévő Robinson-szigeteken. A beruházásokat szombaton adták át a Nógrád megyei szabadidős létesítményben, írta az MTI.

mti/komka péter Tó a turisztikai szálláshelyek átadása napján Szécsényben, a Robinson-szigeteken 2021. június 5-én.

Tavaly november óta 61 millió 700 ezer forintnyi fejlesztés készült el a területen, 40 millió forintos költségvetési támogatással az Aktív Magyarországért Program részeként. Ebből a pénzből épült ki az áramellátás, a napelemes rendszer, valamint épültek meg az új négyévszakos szállások.

A horgászatra, táborozásra, csapatépítésre, vízi sportokra alkalmas Robinson-szigetek négy kilométerre található Szécsénytől, a “NATURA 2000” természetvédelmi területen van két 3,5 hektáros tó és az Ipoly folyó két kilométer hosszú holtág rendszere.

1998-ban, a téesz megszűnése után 47 tulajdonostól vásárolták meg a területet, rekultiválták a holtágakat, faházakkal biztosították a szállást, de áram mindeddig nem volt a szigeten.

Az utóbbi években fogadóépületet, kalandparkot, 20 darab kétszemélyes faházat építettek, és komfortosították, például klímával is ellátták a napelemes tetejű házakat.

mti/komka péter Látogatók a turisztikai szálláshelyek átadása napján Szécsényben, a Robinson-szigeteken 2021. június 5-én.

Az elmúlt években Szobtól Ipolytarnócig kajak-kanu útvonal alakult ki az Ipoly folyón szlovákiai és magyarországi bázispontokkal, ezek egyike a Robinson-szigetek.

Kapcsolódó
300 éves az ország híres ferde tornya
A nógrádi kisváros jelképévé vált a látványosság.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik