Virágzó vidékünk

Megújult Nógrád megye egyik legszebb tóstrandja

Komka Péter/MTI
Komka Péter/MTI
A fürdőhelyen gyerekpancsoló és játszótér jött létre, új burkolatot telepítettek, megújult a gyep és a növényzet.

Újjászületett a Nógrád megyei Bánki-tó strandja. Lett gyerekpancsoló és játszótér, új burkolatot telepítettek, valamint megújult a gyep és a növényzet, írta meg az MTI.

Kapcsolódó
Szurkolói fagyit készített a labdarúgó EB-re egy balatoni cukrászda
A foci Eb ihlette meg a fagyizó cukrászait. A fagyi neve: "Hajrá magyarok!"

A strandot családbarát módon tervezték, így a legkisebbek is élvezhetik a vizet, élményeket szerezhetnek az árnyékolt pancsolóban, a nagyobbak számára pedig a tó kínál sok lehetőséget. Ez azért is jó hír, mert 2010 óta egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy egy hétre elmenjenek nyaralni, 2010-hez képest 2019-re 2,5 millióval nőtt azok száma, akik megtehetik ezt.

Komka Péter/MTI

Bár sokan járnak külföldre nyaralni, idén is a belföldi turizmus lesz a hangsúlyos, ezért a legjobb időpontban készült el a strand.

A strandon túl is számos fejlesztés indult el, vagy áll tervezés alatt. Ide tartozik a kerékpáros és bakancsos turizmus fejlesztése a Börzsöny térségében, és más adottságok, mint a várak, zarándokutak, kilátók.

Komka Péter/MTI

Nógrád megyében olyan turisztikai lehetőségek vannak elérhető közelségben, ahol aktívan lehet eltölteni a szabadidőt. Azon települések számára pedig, amelyek turisztikai célpontokkal rendelkeznek, gazdasági lehetőséget is jelent a vendéglátás és a szálláshelyek biztosítása

– emelte ki a strandátadón Balla Mihály országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó
5 dunántúli tó, ahol édes élmény a séta és a pihenés
Gyöngyszemek, melyek partján télen-nyáron jó andalogni.
Olvasói sztorik