Virágzó vidékünk

20 éve vár megmentőre a tiszakécskei szellemfalu

youtube
youtube
Aprajafalvának is nevezik a helyiek az üdülőnek álmodott gombaházakat.

Huszonhárom félig kész ház és egy tető nélküli, emeletes kiszolgáló épület árválkodik Tiszakécske üdülőterületének a szélén 2001 óta.

Kapcsolódó
Alighanem ez a Tisza leggyönyörűbb kanyarja
Bámulatos látványt nyújt a magasból.

A kilencvenes években egyre többen fedezték fel a tiszakécskei Tisza-part szépségeit, a termálvíz gyógyító hatását. Ekkor nagyvonalú tervekkel rukkolt elő egy vállalkozó, üdülőfalut álmodott a település szélére.

A vállalkozó öthektárosi területet vásárolt az önkormányzattól, ahol huszonhárom “gombaházat” épített fel. Elkészült az emeletes kiszolgáló épület is, amit közösségi térnek szántak, de azt már nem fejezték be, mert addigra elfogyott a pénz. 2000-ben befejeződtek a munkálatok, és a hely – ahová a termálvizet is be akarták vezetni – azóta szellemfaluvá változott.

Aprajafalva, szellemváros, gombaházak néven emlegetik a helyiek a Tiszakécskén félbehagyott beruházást, ami óriási lehetőségként indult, most viszont a drónpilóták és Airsoft rajongók pályája.

Szakemberek becslése szerint egymilliárd forint körüli összegből lehetne befejezni a beruházást, amire a jelenlegi tulajdonosnak van szándéka, de konkrét lépés nem történt az ügyben.

A napokban a közösségi videómegosztóra felkerült film tökéletesen visszadja a hely szellemiségét és jelenlegi állapotát

Kapcsolódó
Aprajafalvát idézi meg az olasz Hollókő
A trullók az UNESCO Világörökségének részei.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik