Virágzó vidékünk

585 méter hosszú az ország legújabb völgyhídja

dernovics tamás/magyarepitok.hu
dernovics tamás/magyarepitok.hu
24 méter magasan ível át a völgyön.

2018 tavaszán kezdődött meg az M80-as gyorsforgalmi út fejlesztése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, melynek 2×1 sávos autóutat alakítanak ki Körmend és az osztrák határnál fekvő Rábafüzes között, írta a Magyar Építők.

Kapcsolódó
Eltűnt a ködben Magyarország leghosszabb hídja
Extrém időjárási körülmények között kevesen látták eddig a viaduktot.

A 28,85 kilométeres hosszúságú útszakasz részeként júniusban már átadták a gyorsforgalmi út Vasszentmihály és Szentgotthárd közötti 6,6 kilométeres szakaszát. A Körmend és Vasszentmihály között elkészült 19,4 kilométeres szakaszt várhatóan 2021 októberében nyitják meg a forgalom számára.

A projekt első szakaszában épült meg Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja, az 585 méteres vasszentmihályi völgyhíd. A 1799 jelű híd Vasszentmihály mellett az autóút 179+929 kilométer szelvényében található

– olvasható a portálon.

Az impozáns megjelenésű hídszerkezet tervezésénél a kivitelezőnek a távlati autópálya paramétereit kellett figyelembe venni, a magassági vonalvezetés követelményei pedig szükségessé tették, hogy a 24 méter magas völgyet, amelyben a Vörös-patak is húzódik, híddal íveljék át.

A vasszentmihályi völgyhíd 11 támaszú gerendahíd, a közbenső nyílások támaszköze 60 méter. A felszerkezet vasbeton lemezzel együtt dolgozó, zárt acélfőtartós öszvérhíd, melyen jelenleg már a befejező munkálatok folynak.

Kapcsolódó
2019-ben a Kőröshegyi Völgyhíd lett az év hídja Magyarországon
Tíz völgyhíd versengett az elismerésért.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik