Virágzó vidékünk

Tejjel segíti az elárvult őzgidákat a felgyői kecskepásztor

Illusztráció/Facebook/Mályi madármentő állomás
Illusztráció/Facebook/Mályi madármentő állomás
Bambi maradt az állatvédőknél.

Egy felgyői vállalkozás százhúsz liter fagyasztott kecsketejet ajándékozott a napokban a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítványnak. Lesz is helye a tejnek, a mentőközpontban idén összesen tizenegy őzet gondoztak, a Felgyői Kecskesajt támogatásának köszönhetően pedig a jövő évben sem jelenthet majd gondot az állatok ellátása, írja a delmagyar.hu.

Kapcsolódó
Szarvasfarmon találta meg a boldogságot a veszprémi közgazdász
Időnként a szerelem szarvasfarmot teremt!

A Felgyői Kecskesajt már korábban is többször segített kisebb mennyiségekkel a mentőközpontnak, de hivatalosan tavasz óta működnek együtt, ennek keretében kapta a mentőközpont a százhúsz liter fagyasztott kecsketejet.

Mi is rengeteg segítséget kaptunk már másoktól, ezért megfogadtam, ha tehetem, akkor mi is segítünk, amivel tudunk. Most azzal szeretnénk segíteni az alapítvány munkáját, hogy felajánljuk nekik ezt a tejmennyiséget

– mondta a portálnak Veres Zoltán, a Felgyői Kecskesajt vezetője, akit sokan felgyői kecskepásztorként emlegetnek.

Pixabay.com

A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítványnál idén május óta tizenegy őz fordult meg.

Közülük három pusztult el különböző sérülés miatt, de hetet vissza tudtak engedni a természetbe, egyet pedig már nem lehetett visszavadítani, így „Bambi” ott maradt az állatmentőknél.

Takarmánnyal jól állunk, ebben Gémes László, az alapítványunk egyik alapító tagja segít bennünket, de tejet mindig nehezebb volt beszereznünk. Ezzel a segítséggel, amit most kaptunk a Felgyői Kecskesajttól, a következő szezont is biztosan meg tudjuk oldani, ez a mennyiség jövőre is kitart

– mondta Nagy Tímea, a mentőközpont vezetője, aki számít rá, hogy jövőre is több mentett állat kerül majd hozzájuk, akiknek jól fog jönni az adomány.

Kapcsolódó
Őzikék és dámok látogatták meg a magányos erdei házikót
Megismételhetetlen pillanatok a természet lágy ölén.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik