Virágzó vidékünk

Véget érhet a bábolnai termálfürdő kálváriája

facebook/Bábolna Strand- és Termálfürdő
facebook/Bábolna Strand- és Termálfürdő
2020. júniusában nyitották meg, azóta - a pandémiát leszámítva - már másodszor kellett bezárni.

2020. június 30-án nyitotta meg kapuit a 3,5 milliárd forintos beruházással épült Bábolna Strand- és Termálfürdő, amelyben három termálmedence, élmény-, gyermekmedence és szauna kínál kikapcsolódási lehetőséget a vendégeknek.

Kapcsolódó
Ez az ország legújabb termálfürdője
38-40 Celsius-fokos nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévize jodid-ion tartalma miatt keringésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.

A látogatók azonban nem élvezhették sokáig a nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos hévizet, mert a fürdő személyzeti hiányosságok miatt két hónap múlva bezárt. Ősszel kinyithattak volna, ám akkor a koronavírus-járvány miatt nem tehették, így csak idén június 26-tól fogadhattak vendégeket – ezúttal is alig két hónapon keresztül.

Mivel a meleg vizet biztosító termálkút meghibásodott, így csak az élménymedence, a gyerekmedence és a tocsogó állt a vendégek rendelkezésére, termálvizes medencék hiányában viszont a strandszezon végén, szeptember 1-jétől újra zárva van a fürdő

– írta a Termál Online.

A portál dr. Horváth Klára polgármester bejelentésére hivatkozva azt közölte, hogy a kút kármentése sikerrel zárult, vízhozama a duplájára nőtt, már szivattyúzni sem kell.

A korábbi 52 Celsius-fok helyett immár 55 fokos vizet tudnak kinyerni.

Elkezdődött a kút visszaépítése, ezt követően fertőtlenítik a fürdőhöz vezető 2,5 kilométeres távvezetéket. Fertőtleníteni kell a termálfürdő medencéit, tartályait, a hatóság pedig kétszeri vízmintázás után adja ki a működési engedélyt.

A polgármester becslése szerint november végén tárhatja ki újra kapuit a Bábolna Strand- és Termálfürdő.

A fürdő belső átalakítása folyamatban van, a 3 gyógy- és termálvizes medence elindításához szükséges műszaki munkálatok a kúttal kapcsolatban megkezdődtek. Bízunk benne, hogy mihamarabb hírt adhatunk a nyitásról, és a családok és a gyógyvizet kedvelők hamarosan birtokba vehetik a létesítményt a szezonon kívüli időszakban is

– olvasható a fürdő weboldalán.

Kapcsolódó
Egyre jobban szeretik a magyar fiatalok a termálfürdőzést
Stresszoldó és regeneráló hatású, egyben közösségi élmény is.
Olvasói sztorik