Virágzó vidékünk

Termésekből készítettek magyar címert Felsőörsön

Földi Tamás
Földi Tamás
A településen hálaadó szentmisét tartanak minden év októberében, hogy köszönetet mondjanak a termésért. Erre az alkalomra készült a kompozíció.

Alma, szőlő, kukorica, hagyma, burgonya, paprika és tök, ezek a gyümölcsök és zöldségek kellenek egy országcímer kirakásához. Legalább is Felsőörsön már hagyomány, hogy helyi termelők portékáiból készítenek installációt a helyi katolikus templomban.

Egy hálaadó szentmisét tartunk minden év októberében az évi termést megköszönve a teremtőnek

– mondta el a Sokszínű Vidéknek Földi Tamás, aki a kertjében maga is termel zöldéget és gyümölcsöt családjával, és egy közösségi oldalon osztotta meg a fotót az országcímerről.

Megtudtuk, hogy a kompozíciót Orbán Kitti és édesapja szokta elkészíteni a szentmise előtti napon. Mise után pedig a hívek átmennek együtt a plébániára, ahol birka és marhalábszár pörkölt készül főtt krumplival, a meghívottak hoztak süteményeket és készült a gyerekeknek több, mint 300 palacsinta is.

Mindig lélekemelő, mikor az ember ilyen kedves, helyi hagyománnyal találkozhat. Kívánjuk, hogy tartsák meg a felsőörsiek ezt a szokásukat sok-sok évtizeden keresztül!

Kapcsolódó
Lelkünkhöz szólnak a gyönyörű kézműves virágékszerek
Nemcsak a kertünk ékei, de nyakláncainkon, fülbevalóinkon vagy gyűrűinken is ragyognak a színpompás virágok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik