Földi Tamás
Virágzó vidékünk

Termésekből készítettek magyar címert Felsőörsön

A településen hálaadó szentmisét tartanak minden év októberében, hogy köszönetet mondjanak a termésért. Erre az alkalomra készült a kompozíció.

Alma, szőlő, kukorica, hagyma, burgonya, paprika és tök, ezek a gyümölcsök és zöldségek kellenek egy országcímer kirakásához. Legalább is Felsőörsön már hagyomány, hogy helyi termelők portékáiból készítenek installációt a helyi katolikus templomban.

Egy hálaadó szentmisét tartunk minden év októberében az évi termést megköszönve a teremtőnek

– mondta el a Sokszínű Vidéknek Földi Tamás, aki a kertjében maga is termel zöldéget és gyümölcsöt családjával, és egy közösségi oldalon osztotta meg a fotót az országcímerről.

Megtudtuk, hogy a kompozíciót Orbán Kitti és édesapja szokta elkészíteni a szentmise előtti napon. Mise után pedig a hívek átmennek együtt a plébániára, ahol birka és marhalábszár pörkölt készül főtt krumplival, a meghívottak hoztak süteményeket és készült a gyerekeknek több, mint 300 palacsinta is.

Mindig lélekemelő, mikor az ember ilyen kedves, helyi hagyománnyal találkozhat. Kívánjuk, hogy tartsák meg a felsőörsiek ezt a szokásukat sok-sok évtizeden keresztül!

Kapcsolódó
Lelkünkhöz szólnak a gyönyörű kézműves virágékszerek
Nemcsak a kertünk ékei, de nyakláncainkon, fülbevalóinkon vagy gyűrűinken is ragyognak a színpompás virágok.
Vannak helyek, amelyek soha nem változnak, vagy ha igen, akkor is csak úgy, hogy a múltból mindig megőriznek valami lényegeset. A Hévízi-tó és környéke ilyen. Nem fog rajta az idő, sőt, a turisztikai iparágat összedöntő koronavírus-járványnak is alig találtuk nyomát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.