Ledózerolják Békéscsaba legendás szállodáját

51 éve épült, 25 esztendőn keresztül szolgálta a vendégeket, 26 éve üresen áll.
Kapcsolódó cikkek

November 2-án érkeznek meg a munkagépek és elkezdik bontani a békéscsabai Körös Hotel épületét. A bontásért felelős állami cég már átvette a munkaterületet, írta a Beol.

Kapcsolódó
Szellemhotelként árválkodik Visegrád egykori kedvelt szállodája
Graffiti Hotelként emlegetik az egykor szebb napokat látott épületet.

A viharsarki város 26 éve üresen álló ikonikus szállodája  51 éve épült és 25 esztendőn keresztül szolgálta a vendégeket. Ma már inkább a város szégyenfoltjaként emlegetik, s bár számos terv született arra, hogy miként lehetne hasznosítani az épületet, a mai kor követelményeit nem képes teljesíteni, így nem lehet megmenteni.

Az egyetlen lehetőség, hogy eltüntetik ezt a tájsebet a Békéscsaba belvárosából.

A bontás során számos szempontot figyelembe kell venni. A legfontosabb a környékben közlekedők és élők biztonsága, erre ügyelnek majd. Ugyancsak lényeges, hogy a szomszédos, a Körös Hotellel egybeépült rész, valamint a mögötte lévő trafóház megmarad, tehát a munkálatok úgy zajlanak majd, hogy azokban ne okozzanak kárt. Hogy a belvárost ne terítse be por a bontás miatt, permetező berendezést működtetnek, a levegőben megkötik a szálló részeket

– írta a portál.

fortepan/bauer sándor – Ilyen volt átadásakor, 1970-ben

A 2000 négyzetméteres terület sorsáról – mely térítésmentesen az önkormányzathoz kerül – a városi közgyűlés dönt. Előzetes elképzelések szerint zöld területet, közösségi teret alakítanának ki a ledózerolt szálló helyén.

Kapcsolódó
50 éve luxusszállónak épült Dobogókő mai szégyenfoltja
Az egykor szebb napokat látott épület ablakai betörve, termeiben  az asztalok, székek szétdobálva, iratok, fizetési bizonylatok, újságok szanaszét.