Mozaik

50 éve luxusszállónak épült Dobogókő mai szégyenfoltja

youtube/kemma
youtube/kemma
Az egykor szebb napokat látott épület ablakai betörve, termeiben  az asztalok, székek szétdobálva, iratok, fizetési bizonylatok, újságok szanaszét.

1971-ben adták át rendeltetésének Dobogókő akkori büszkeségét, a Hotel  Nimródot, amely évtizedeken át kedvelt pihenőhelynek számított. A szállót az abban az évben Budapesten rendezett, minden idők legnagyobb és első vadászati világkiállításához kapcsolódva építették a vendégek egy részének kiszolgálására, írta a Kemma.

Kapcsolódó
Szellemhotelként árválkodik Visegrád egykori kedvelt szállodája
Graffiti Hotelként emlegetik az egykor szebb napokat látott épületet.

A Nimród a maga korában luxusszállónak számított. Az országban az elsők között itt tartozott a szobákhoz külön fürdőszoba, a hotel szaunával, uszodával, panorámás összkomfortos szobákkal és kiváló konyhával várta a Pilisbe látogatókat.

Fortepan/Bauer Sándor A nyitás utáni évben, 1972-ben

A luxusszállót a 2008-as gazdasági válság nem kímélte. Bár szó volt arról, hogy az épületet az esztergomi Suzuki gyár munkásszállóvá alakítja át, de ez nem történt meg, a szálló 2009-ben bezárt.

Ahogy az általában az elhagyatott épületekkel lenni szokott, néhány éven belül ismeretlenek kifosztják. Többnyire ez a törés-zúzás következtében ez úgy sikerül, hogy valóságos szellemtanya válik az adott helyből, mint történt ez a Nimród esetében is.

Fortepan/Bauer sándor Hangulatos bár kényeztette ötven évvel ezelőtt a vendégeket

2017-ben ráadásul a hotel rejtélyes, máig nem tisztázott körülmények között kigyulladt. Bár a tüzet megfékezték, de ez az épületen nem segített: a tetőszerkezet és a felső szint 80 százaléka leégett, az egykori luxusszállóban azóta mintha megállt volna az idő.

Az egykor szebb napokat látott épület ablakai betörve, termeiben  az asztalok, székek szétdobálva, iratok, fizetési bizonylatok, újságok szanaszét.

Néhány szobában még megtalálhatóak a berendezési tárgyak, függönyök az ablakon, csak éppen széttörve, szétszedve, megrongálva.

Az épület jelenleg a Nimród Senior Ház Alapítvány tulajdonában van.

A Nimród sorsa hamarosan rendeződhet. A tervek szerint idősotthonként hasznosítják, de a munkálatok kezdete egy jelenleg tartó jelzálogjogvita bírósági eljárásának eredményétől is függ, melyben rövid időn belül megszületik a döntés

– mondta a portálnak Vadas Tamás, a cég meghatalmazottja.

Legkésőbb 2022 tavaszán indulhat a munka, mintegy 600 milliós beruházásban újulhat meg az épület. Az elképzelések szerint a volt szálloda mellett lévő épületeket is bevonnák a projektbe, azokban alakítanák ki a kiszolgálóhelységeket.

A videó bizonysága szerint ha felújítják, lesz mit a tejbe aprítani

Kapcsolódó
Borzalmas állapotban van az ország egykor legszebb panorámájú strandja
Úgy volt, hogy hamarosan felújíthatják, de ebből egyelőre semmi nem látszik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik