Virágzó vidékünk

700 fős falut világítottak ki az Andrássy út fényfüzéreivel

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Az Andrássy útról került másfél kilométernyi füzér, díszvilágítás Jásdra, írja a veol.hu.

Győry Tünde, a hétszáz lelkes Veszprém megyei település polgármestere a lap megkeresésére elmondta, egy újságcikkben olvasta még márciusban, hogy Budapesten lecserélik a karácsonyi díszkivilágítás elemeit.

Írtam a fővárosi polgármesteri hivatalnak, gondoltam, amit már nem használnak, megkaphatnánk. Eljuttatták levelem az ezzel foglalkozó önkormányzati szolgáltatónak, ahol kérésemet figyelembe vették. Még le is rajzoltatták, hova lenne szükségünk fényfüzérekre, a falu melyik részeit szeretnénk ünnepi fénybe öltöztetni, hogy kiszámolhassák, mennyit tudnánk elhelyezni. Így jelképes összegért százötven tizenkét méterest átadtak községünknek

– mesélte a polgármester, hozzátéve, a díszeket végül a szlovák önkormányzatuk tudta megvásárolni egy adventi előkészületek támogatására elnyert pályázati forrásból.

Így történhetett meg, hogy decemberben már a fővárosi sugárút fényei világítják meg szinte az egész falut, öltöztetik karácsonyi díszbe épületeit, a főteret, a tájházat, a Bodzaházat.

Jásd egyébként zsákfalunak számít, kissé eldugott részen, csodás természeti környezetben, a Bakony Tési-fennsík alatti medencéjében, a Gaja-patak völgyében fekszik.

Kapcsolódó
Ilyen volt a karácsony a nyolcvanas években
Ízek és illatok, hagyományok és békesség. Szívmelengetőek kolléganőnk emlékei.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik