Virágzó vidékünk

Megnyílt hazánk egyik legszebb fekvésű síterepe

Pilisi Parkerdő Zrt.
Pilisi Parkerdő Zrt.
Jövőre további fejlesztések várhatók.

Az idei szezonra megnyitotta kapuit a Pilisi Parkerdő kezelésében lévő erdőterületen található Nagyvillám-sípálya. A főváros közeli létesítmény pályái kivilágítottak, így este 21 óráig hódolhatnak szenvedélyüknek a síelés szerelmesei. Jövőre jelentősen javulnak a sportolás körülményei: a Felleg-park beruházás részeként új fogadóépület, felvonók és több hóágyú szolgálja majd az idelátogatókat.

Kapcsolódó

A Budapesttől alig egy órányira fekvő, Visegrád melletti Nagyvillám hazánk egyik legszebb fekvésű síterepe. Pályái 130 méter szintkülönbséggel, összesen 700 méter hosszúak. Innen rálátni a fellegvárra és a Dunára is.

Ideális a síeléssel még csak most ismerkedő tanulóknak, de szélessége népszerűvé teszi a már gyakorlottak és a dinamikus, nagyobb sebességű haladást kedvelők körében is. Mivel igen közel található a fővároshoz, napközben, hétvégén rendszerint jelentős a látogatók száma, de az esti órák a kivilágításnak köszönhetően jól kihasználhatók és jóval kevesebb a vendég is.

Pilisi Parkerdő Zrt.

A Pilisi Parkerdő az elmúlt időszakban számos sikeres és népszerű beruházást valósított meg a turisztikai infrastruktúra-fejlesztés terén, és a rekonstrukciós munkák a 2022-ben is folytatódnak: az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) közreműködésének és támogatásának köszönhetően a Visegrád melletti Nagyvillám-sípálya is fejlődik. Elkészültek a több mint 300 négyzetméter alapterületű, tájba illeszkedő, négyévszakos fogadóépület kiviteli tervei, a pálya két új, húzókaros felvonót is kap majd, amelyek a két leghosszabb felvonót váltják majd fel.

Előkészítés alatt állnak a hóellátás biztonságát növelő egyéb fejlesztések is: jelentősen bővül majd a hóágyús kapacitás, így a létesítmény a nagyobb magyar pályákkal egy időben tud nyitni

– áll a Pilisi Parkerdő Zrt. közleményében.

A sípálya az egyik eleme a Pilisi Parkerdő által tervezett, a Mogyoró-hegyen és környékén létrejövő „Felleg-Park”-nak. A beruházás része ezen kívül még egy tematikus játszóteret és vadbemutató-kertet is tartalmazó, Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ is, amelynek a tervei szintén elkészültek már, a kivitelezés várhatóan 2022 tavaszán kezdődik.

Kapcsolódó
Új ruhába öltözik a Visegrádi-hegység népszerű forrása
A Lajos-forrás felújítását további 23 erdei forrás korszerűsítése követi.
Olvasói sztorik