Virágzó vidékünk

Prédikálószékről minden évszakban csodás a világ

Horváth Anikó
Horváth Anikó
Fotósorozaton látható a a négy évszak változása.

A Dunakanyar és a Dunakanyar legszebb panorámáját teljes pompájában megmutató Prédikálószék méltán hazánk egyik legkedveltebb látványossága. Minden évszakban, minden időjárási viszonynál tud valami igazán különlegeset mutatni.

Legyen tél, vagy tűző napsütés, a látvány mindig lenyűgöző.

Így gondolta ezt Horváth Anikó is, aki minden évszakot megörökített. Sorozatában tökéletesen látszik, miért is szeretjük ezt a kilátást annyira.

Tavasz, nyár, ősz, tél – ahogy Prédikálószékről látszik

Horváth Anikó

A Dunakanyar mesés mosolya az év minden szakaszában szemet gyönyörködtető látvány. Négy évvel ezelőtt, 2019. késő őszén kirándultam el először Prédikálószékre. A hely sajátos varázsa és a lélegzetelállító panoráma annyira magával ragadott, hogy azóta minden évben visszatértem ide. Időrend szerint az évszakok nem sorrendben követik egymást, mivel másodjára 2020. nyarán mentem. A kora tavaszi látványt pedig 2021-ben sikerült megörökítenem. A téli képpel – melyet idén újév első vasárnapján készítettem – teljes lett a gyűjteményem. Habár nem hóval borított a táj, de a ködfátyol is éppen olyan csodás

– mesélt a képek készültéről Anikó.

Kapcsolódó
Új turistaút vezet a Dunakanyar legszebb panorámájához
A Prédikálószék a Pilisi Parkerdő egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, amelynek vonzerejét a 2016-ban elkészült kilátó tovább növelte.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik