Mozaik

Gyönyörű látvány a Duna egyik legszebb kanyarulata

A szoros bejáratánál egy impozáns kanyarulatban található a Weltenburgi Bencés Apátság.

A Duna Európa második leghosszabb és legbővizűbb folyójaként útja során hegyeket tör át, hasadékot vés a sziklába, völgyeket mélyít a hegyek közé, hatalmas síkságokat tölt fel és bámulatos kanyarulatokat alakít ki.

Kapcsolódó
Ilyen csodás Prédikálószékről a világ
A mi kis világunk, a békésen csordogáló Duna és a Dunakanyar.

Ha a Dunakanyar szót halljuk, nagy valószínűséggel a bámulatosan szép magyarországi kanyarulat jut az eszünkbe, s bár aligha adjuk át a legszebb Dunakanyar titulust más ország folyami kanyarulatának, azt el kell ismernünk, hogy a Duna Németországtól a Fekete-tengerig tartó kilométerein szinte megszámlálhatatlan gyönyörű kanyart találunk.

Ötvös Sándor fotós már több alkalommal jelentkezett portálunkon csodás természetfotóival – melyek Facebook oldalán is megtekinthetők – és ezúttal is látványos felvételével örvendeztetett meg bennünket.

Ezúttal az alighanem egyik legszebb kanyarulatot fényképezte le drónjának segítségével Németországban.

ötvös sándor

Sok helyen jártam már a Duna mentén, de a bajorországi Weltenburg és Kelheim közti szakasz, minden bizonnyal a legszebbek egyike. A Duna itt egy látványos szoroson halad át. A sziklás mederbe kényszerített folyó alig 80 méter széles, de helyenként 20 méter mély

– írta közösségi oldalán.

A szoros bejáratánál egy impozáns kanyarulatban található a Weltenburgi Bencés Apátság. A kolostorban 1050 óta egy nagymúltú sörfőzde működik, amely a világ egyik legrégebb óta működő sörfőzdéje.

Kapcsolódó
Ausztriának jutott a legbámulatosabb Dunakanyar
Nehéz rá jelzőket találni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik