Virágzó vidékünk

Kinyit a novemberben leégett Tamási Termálfürdő

facebook/tamási termálfürdő
facebook/tamási termálfürdő
A fürödni vágyók a szabadban található 38 fokos termálvizes medence gyógyvizében pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait.

2021.november 1-én kigyulladt és hatalmas lángokkal égett a termálfürdő tetőszerkezete Tamásiban, a tüzet valószínűleg elektromos zárlat okozhatta. A sajnálatos tűzeset miatt – melyben szerencsére személyi sérülés nem történt – Tolna megye és a régió közkedvelt fürdőjét bezárták.

Kapcsolódó
Véget érhet a bábolnai termálfürdő kálváriája
2020. júniusában nyitották meg, azóta - a pandémiát leszámítva - már másodszor kellett bezárni.

A káresemény megtörténte óta az üzemeltető és Tamási Város Önkormányzata folyamatosan azon dolgozott, hogy a Tamási Termálfürdő minél előbb újra fogadhassa a pihenni és feltöltődni vágyó vendégeit, tájékoztat közleményében a település önkormányzata.

Ennek eredményeképpen örömmel jelentjük be, hogy a Tamási Termálfürdő 2022. január végével részlegesen újra megnyitja kapuit

– írják.

Mit jelent a részleges nyitás?

A fürdő szaunavilága teljes kapacitással – finn szaunák, infra szaunák, fényterápiás szauna, gőzkabin, sószoba, kneipp medencék és hideg vizes csobbanó – üzemelhet a tervek szerint. A fürdő exkluzív szaunamesterei a hét minden napján különleges szauna programokkal, felöntésekkel várják a szauna szerelmeseit.

A fürödni vágyók a szabadban található 38 fokostermálvizes medence gyógyvizében pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait.

Hogyan állnak a felújítási munkálatok?

A kárfelmérést követően a tűzben megsérült tetőszerkezet állagmegóvását szolgáló ideiglenes helyreállítási munkák hamarosan megkezdődnek.

Mikor indul a fejlesztés?

A fürdőn jelentős fejlesztésekre pályázott Tamási Város Önkormányzata, aminek előkészítésére támogatást nyertek a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt-től még2020 decemberében. A tervek elkészültét követően jelenleg a kivitelező közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztása van folyamatban.

Tekintettel arra, hogy a fejlesztések érintik a végleges helyreállítással érintett részeket, így a fejlesztési beruházás és a helyreállítás egy időben történik majd

– fogalmaznak a közleményben.

A helyreállítási munkálatok eredményeképpen várhatóan már az idei évben a korábbi teljes szolgáltatási körrel fogadhatja vendégeit a termálfürdő, 2023-tól pedig a fejlesztés során megvalósuló új élményelemekkel várja a vendégeket.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik