Virágzó vidékünk

Három naposra tervezik az idei Balaton-átevezést

Magyar Kajak-Kenu Szövetség
Magyar Kajak-Kenu Szövetség
A szervezők igazi sporthétvégét rendeznek Zamárdiban a szabadstrandon.

A Balaton-átevezést tavaly először rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Zamárdiban, miután a hatalmas érdeklődés miatt Fonyódot „kinőtte” a rendezvény.

Júliusban összesen 4200 versenyző vágott neki a nyolc kilométeres Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalnak kajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval. Ez a részvételi szám minden korábbi rekordot megdöntött, írta meg a likebalaton.hu.

Kapcsolódó
Csodás panorámát kínál a Balaton-felvidék első kőből épült kilátója
A torony sarkain a Balatont közrefogó vármegyék címerei láthatók.

A helyszín 2022-ben sem változik, a program viszont igen, ugyanis a Balaton-átevezés kibővül és nem egy, hanem három napos lesz augusztus 5. és 7. között. A szervezők igazi sporthétvégét rendeznek Zamárdiban a szabadstrandon.

A Zamárdi Szabadstrandon péntektől vasárnapig különféle interaktív sportprogramokkal és bemutatókkal készülünk, amelyekre az átevezők mellett a kísérőket, családtagokat és barátokat is szeretettel várjuk. Az átevezés szombaton lesz. Az eseményről további információkat folyamatosan megosztunk majd médiafelületeinken

– mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Kapcsolódó
5 csodás, képeslapra kívánkozó kápolna a Balaton partján
Ha a Balatonnál járunk, a fürdésen kívül számtalan látnivaló is akad, például kedves kis templomok elszórva körben a parton.
Olvasói sztorik