Virágzó vidékünk

Nyúlon mutathatják be a magyar ízeket a kistermelők

pixabay.com
pixabay.com
Idei újdonság, hogy a mézeket kutatóintézettel be is vizsgáltatják.

Ismét megrendezik a Magyar Ízek Versenyét Nyúlon, ahová még várják az őstermelői és kistermelői termékeket az ország minden tájáról. A versenyre többek közt szörp, szirup, lekvár, dzsem, méz, fűszerek, savanyúságok, szószok, sajtok és még sok egyéb kategóriában lehet nevezni. Egy kategóriában egy termelő bárménnyi terméket nevezhet, írja a kisalfold.hu.

Kapcsolódó
Armani külsőt kapnak a vidék ízei egy „őrült séf” keze nyomán a Cserhátban
A béri Malom Udvarban találkozik az igényesség és az elegáns környezet a helyi farmra alapozó ízekkel - csupa-csupa szeretettel.

A zsűri felkérése folyamatban van, lesznek meglepetések. Külön szervezzük a csiliszószokhoz a zsűrit, a mézekhez, a lekvárokhoz, sajtokhoz a kóstolókat. Lesz átfedés, de az igazi értékeket a speciális szakértők fogják megmutatni. A zsűri elnöke ezúttal Rauf Sven Tamás – Gasztrokibic – lesz. A zsűriben helyet kaptak például a győri Krúdy Gyula vendéglátóipari technikum tanára és diákjai is

– fejtette ki Marczali Krisztiánné Tímea szervező.

A verseny minősítési verseny, arany, ezüst és bronz minősítést ad, pontok szerint. Célja, hogy a hazai és hazánkban forgalomba hozható külföldi kistermelők termékeit népszerűsítsék és elősegítsék a fiatalok szakmai érdeklődését.

Az idei újdonság, hogy a mézeket kutatóintézettel be is vizsgáltatják.

A megmérettetésre Magyarországon érvényes engedéllyel rendelkező kistermelők nevezhetnek, illetve külföldi is jelentkezhet, amennyiben a termék kistermelői és hazánkban hivatalosan forgalomba hozható. Nevezési határidő április 30., a részletek megtalálhatók a Magyar Ízek Versenye honlapján.

Az eredményhirdetés június 4-én lesz online, a díjátadót pedig Máriakálnokon, a levendulafesztiválon szervezik meg.

Kapcsolódó
Tanyasi őstermelőnek állt a világbajnok séf
Piacra nem jár, nem is hirdeti magát, szájról szájra terjed jó híre.
Olvasói sztorik