Virágzó vidékünk

Idén is megválasztják az év kerékpárútját

Unsplash.com
Unsplash.com
Közönségszavazás dönti el, hogy melyik útszakasz lesz a győztes.

A KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub idén is keresi az év kerékpárútját. A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat részeként kiírt pályázat célja, hogy minél többen válasszák a kerékpározást mint mozgásformát, legyen az munkába járás vagy hétvégi kikapcsolódás, olvasható az Aktív Magyarország közleményében.

Kapcsolódó
Folyamatosan szépül a Balatoni Bringakör
Újabb szakasz készült el.

A bringás turizmus egyre népszerűbb, hazánk egyre több csodás pontját lehet két keréken bejárni. Tavaly 250 kilométer új kerékpárút épült, ami rekordnak számít. Ezek létrehozása és karbantartása rengeteg energiát igényel. A kerékpárutak viszont csak akkor érik el céljukat, ha azokat biztonságosan használjuk, a KRESZ szabályait betartva, a közlekedés minden résztvevőjét figyelembe véve.

A pályázatra március 11-25. között lehet beküldeni IDE a kedvenc kerékpárút-szakaszokat. Fontos, hogy a kerékpárúton megszakítás nélkül végig lehessen tekerni. Sokat számít, ha az útvonal mentén izgalmas látnivalók vannak, vagy ha szép tájon fut keresztül.

A beküldött pályázatokat szakmai zsűri értékeli, és választja ki a 11 legjobb útvonalat. Hogy melyik kerékpárút kapja az Év Kerékpárútja címet, azt a nagyközönség dönti el. A tizenegy döntős első helyezettjére az Aktív Magyarország Facebook oldalán lehet majd szavazni április 22. és május 4. között

– áll a közleményben.

A végeredményt az elmúlt évekhez hasonlóan május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján hirdetik ki. A Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület 2015 óta szervezi meg azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a biztonságos és kulturált közlekedésre. Ennek a kezdeményezésnek része az év kerékpárútja pályázat is. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül az érintett útszakaszról.

Kapcsolódó
Világító kerékpárúttal gazdagott Zala megye
Olcsóbb a fenntartása, mert nincs szükség közvilágításra, és ez a burkolat "meghibásodni sem tud".
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik