Virágzó vidékünk

Idősotthont építenek öreg kutyáknak Mecsekszabolcson

Hachiko Állatvédő Egyesület és Menhely
Hachiko Állatvédő Egyesület és Menhely
Megszűnt telephelyek őrzői, kiszolgált, hátrahagyott, öreg ebek. Ritka kivétellel hányattatott sorsú kutyák, akik örökbefogadó gazdira is nehezen találnak az állatmenhelyek tapasztalatai szerint. Most számukra építenének idősotthont elhivatott állatvédők Mecsekszabolcson, és várják a felelős segítőket, támogatókat.

A nemrég új telephelyre költözött Hachiko Állatvédő Egyesület érezte úgy, hogy lépnie kell az öreg kutyusok érdekében– írja a bama.hu.

Az öreg kutyákból szökőévente sem fogadnak tőlünk örökbe

– mesélte a hírportálnak Pintérné Tavali Irén, aki férjével Pintér Lászlóval közösen vezeti a mecsekszabolcsi menhelyet.

Hachiko Állatvédő Egyesület és Menhely

A helyzetre jó példa nemrég megmentett kutyájuk, Gazember története, aki az új idős otthon első lakója lehet. A négylábút egy csődbe ment cég pécsi telephelyén hagyták hátra étel, ital nélkül a dolgozók. Őt a házaspár vette magához, megfésülték, megetették.

Az egyesület már telket is kiszemelt az otthon számára, amin egy felújításra szoruló ház is áll, szintén felújítandó kerítéssel.

A telket a lányom és a vejem vette, a kerítésanyagot már megvásároltuk és egy pécsi cég vállalta, hogy lecseréli az összes nyílászárót az épületen.

– meséli a hírportálnak Pintérné.

Munkás vagy támogató kéz egyaránt jól jön

Az egyesület pályázati forrásai, támogatásai a fő menhely felújítására és működtetése elegek, a kutyusok öregotthonának létrehozásában várják a segítő szándékúakat.

Hachiko Állatvédő Egyesület és Menhely

Az állatvédő házaspárnak a leendő öregotthon tetejének felújításában és a kémény újraépítésében jól jön bárminemű segítség, elérhetőségeiket, számlaszámukat pedig közösségi oldalukon találják a jószándékúak

– írta a portál.

Kapcsolódó
Meggondoltan és felelősséggel tartsunk házi kedvencet
Augusztus 16-a a hontalan állatok világnapja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik