Virágzó vidékünk

Különleges repülőgépek érkeznek a Fertő környékére

https://unsplash.com/
https://unsplash.com/
Légből kapott különlegességek a Fertő partján, odafentről is bemutatják nekünk a helyszínt a szervezők - videóval!

A Nyugat-magyarországi, apró Fertőszentmiklós még apróbb repülőterén igazi különlegességekkel tarkított repülőnapot teremtett két lelkes, a repülés iránt elhivatott pilóta. A helyszínről pedig egy légből kapott videó is segít képet alkotnunk.

Kapcsolódó
Áthúzott a Balaton felett az ordító egér
A 406-os oldalszámú An-26-os ma végleg elbúcsúzott az aktív szolgálattól.

A május elsejei, különleges repülőnapon több kuriózummal is várnak mindenkit a szervezők – írta a player.hu

Nemcsak világhírű pilóták fognak bemutatózni, műrepülni ritka, különleges vagy oldtimer típusokkal, de látványos repülést fog végrehajtani az 1000 méteres pálya felett Szakács Gábor kapitány a Smartwings Boeing 737-esével, és testközelből láthatja a közönség azt a hidroplánt, egészen pontosan amfíbiát, amellyel jó hetven éves szünet után az Aeroexpress a hazai vízirepülés újraindítását tervezi

– mondták a szervezők.

A Boeing 737-es méretű gép ennyire kis magasságon még nem mutatkozott a régióban, most pedig látványos áthúzásokat, fordulásokat mutat majd be.

A Skyview Airshow repülőnap oldalán tájékozódhatunk a részletekről. A Légiközlekedési Kulturális Központ videójában Cessnából és Gyrocopterből is láthatjuk a környéket.

A fertőszentmiklósi  nemzetközi, kisgépes repülőtér 1997-ben nyílt meg, futópálya közel 1000 m hosszú és 23 m széles. Határközelisége miatt az osztrák turisták is szívesen látogatják.

Kapcsolódó
Háború előtti repülőről csodálható meg a Dunakanyar
A régi gépeket szétfűrészelték vagy eltüzelték. Egy Li-2-es viszont megúszta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik