Virágzó vidékünk

Óvatosságra intik a fürdőzőket a Tisza-tónál

Györkő Zsombor
Györkő Zsombor
Nem mindegy mikor és hol fürdünk.

A kánikulában csábít a víz, és aki teheti strandon tölti az idejét. A szabad víznél fürdőzők azonban jó, ha tisztában vannak a veszélyekkel és szabályokkal, hogy ne történjen baleset.

Az előírásokról a Tisza-tóban megmártózóknak is tudniuk kellene, bár sokan nincsenek tisztában velük, írja a szoljon.hu.

Kapcsolódó
Bajba jutott embereket mentettek a vízirendőrök a Balatonból
A héten harmadfokú a hőségriadó, mindenki vigyázzon magára és szeretteire!

Fürdőzések során minden esetben azt javasoljuk, hogy kizárólag a kijelölt fürdőhelyeket vegyék igénybe a pihenni vágyók, tekintettel arra, hogy azt szakemberek jelölik ki, illetve a helyszínen minden lehetőség megvan a biztonságos fürdőzésre. Így van elsősegélynyújtó hely, készenlétben állnak a vízimentésben jártas személyek és a bójával körülhatárolt területet üzemelés megkezdése előtt átvizsgálják az illetékesek

– mondta el Mári Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Számos helyszín van, ahol nem szabad fürdőzni

Hiába a csábítás, vannak helyek, ahová nem szabad bemenni fürdeni. Ilyenek a hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek száz méteres-, vízlépcsők és vízi munkák háromszáz méteres körzetében, hidaktól, vízkivételi művektől, egyéb vízi műtárgyaktól, komp- és révátkelőhelyektől mért száz méteren belül, kikötők, úszóműves kikötőhelyek, úszóműállások, hajóhidak, veszteglőhelyek, vízisportpályák, vízi repülőterek és hajókiemelő berendezések területén és azok száz méteres körzetében. Ezeken a területeken tilos fürdeni.

Tiltás vonatkozik természetesen az egészségre ártalmas vizekre, a kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekre és a városok belterületén lévő szabad vizekre. Tilos fürdőzni éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén is.

A Tisza-tónál a parttól ötszáz méternél nagyobb távolságra érvényes a tiltás.

Kapcsolódó
50 ezer forint lehet a bírság a tilosban fürdőzésért
Rendőrségi tanácsok a biztonságos strandolással kapcsolatban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik