Virágzó vidékünk

Bevonult a polgármester a Tiszán kialakult szigetre, és Cibakházához csatolta azt

cibakhaza.hu
cibakhaza.hu

A Tisza alacsony vízállása miatt egy homokpad bukkant elő a folyó cibakházi szakaszán. A település honlapján megjelent közlemény szerint a község vezetői múlt héten bevonultak a szigetre, és ennek nyomós oka is volt.

Mint írták,

Hegyes Zoltán polgármester kitűzte Cibakháza zászlaját, ezzel is jelezve településünk teljes körű fennhatóságát a sziget felett. A sziget területe a Tisza vízállásának függvényében változó, a jelenlegi vízszint mellett (Szolnok -280 cm) nagyjából 7500 m².

cibakhaza.hu

Megjegyezték, hogy a sziget aznap volt a legnagyobb, mert ennyire alacsony vízállást eddig nem mértek Szolnoknál. További apadás esetén a sziget területe növekedhet, ez a plusz terület automatikusan Cibakházához fog tartozni, jelezték.

Azzal, hogy a sziget cibaki területté vált, érvénybe léptek a Holt-Tisza esetében lakossági szavazással is megerősített szabályok, miszerint a keletkező szemetét mindenki köteles elszállítani, jelezték.

A sziget elfoglalása során a szigetet és az odavezető utat az elszórt szeméttől megtisztították, és minden arra járó figyelmét nyomatékosan felhívták, hogy ne szemeteljen.

Kapcsolódó
Veszélyes középkori út, ami közvetlenül a tengerbe vezet
Akkor sem lehet benne teljesen megbízni, ha az utat éppen nem borítja víz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik