Virágzó vidékünk

Átadták a Balaton-part csodálatos rózsakertjét Siófokon

Felújítása már régóta váratott magára.

400 millió forintból újították meg a siófoki Rózsakertet. Tavaly az első ütem, idén pedig a második és harmadik üteme készült el a munkának – tették közzé Siófok honlapján.

Kapcsolódó
Virágba borult az ország legrégebbi rózsakertje
Újra látogatható a fertődi Esterházy-kastély parkja, de az épület belső tere és a múzeum továbbra sem fogad vendégeket a koronavírus-járvány miatt.

Hatezer rózsatő, egynyári növények, új pergolák és különleges szökőkút is várja a látogatókat.

A panorámaadóként elhíresült parti sávban levő ingatlanokra kiszabott adóból finanszírozták a beruházást. A közel százéves Rózsakert felújítása már évtizedek óta váratott magára.

A Rózsakert vagy más néven Rózsaliget Siófok legismertebb parkja, a város északi kapuja. A helytörténeti dokumentumok szerint 1931-ben készült el a település fejlesztési tervének részeként. A magasból nézve, a mólóval szinte szabályos, derékszögű háromszöget bezáró park helye egykor mocsaras terület volt, a Balatonból kikerült szemét lerakóhelye. A két világháború között a siófoki a móló, a parti sétány és a Rózsaliget a szép nyári esték, a divatbemutatóval felérő séták helye volt. Korabeli írások szerint utóbbi „a nyaraláshoz hozzátartozott éppúgy, mint beülni a kávéház teraszára, kérni egy habos kávét ostyával, s hallgatni id. Magyari Imre, a híres prímás játékát.”

Kapcsolódó
Páratlan látványt nyújt a magyar rózsák kertje Szolnokon
Június a rózsák hónapja. Az egyik legkedveltebb virágunk a nyár elején mutatja legszebb formáját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik