Virágzó vidékünk

Hajóépítési központ létesül a Velencei-tónál

ÉTDR
ÉTDR
Az építtető a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Hajóépítési és szakképzési tudásközpont építtet Gárdonyban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – közölte a Napi.hu. Az általuk kiírt közbeszerzési eljárás nyertese az Euro Campus Kft., akik nettó 3 milliárd 299 millió forintért vállalták a munkát – olvasható az uniós közbeszerzési közlönyben.

Kapcsolódó
Új nevet kap hamarosan a gyékényesi Velencei tó
A napokban pont kerülhet az ügy végére.

A projekt a Velencei-tavi Vízi Sportiskola gárdonyi telephelyén valósul meg. Az itt működő Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságban tulajdonrésszel rendelkező Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy tavalyi kormányhatározat szerint a tulajdont „az átvállalt közfeladatok, az  egészségügy területén nyújtott egészségfejlesztési, egészségvédelmi szolgáltatások, a  köznevelés területén végzett oktatás, a sport- és ifjúsági tevékenység területén az  egészséges életmód és szabadidősport gyakorlása feltételeinek megteremtése, valamint a gyermek- és ifjúsági sporttal kapcsolatos tevékenységek ellátása érdekében” kapta az államtól. Az üzletrészt 15 évig kötelesek működtetni. Ennek keretében jön létre a Hajóépítési és Szakképzési Tudásközpont, valamint Teszt- és Versenyközpont”.

A két részből álló projekt első felében a hajóépítési és szakképzési tudásközpontot hozzák létre nettó 2388 négyzetméter szintterülettel és 365 négyzetméter terasszal. Ezt a becsült 1 milliárd 811 millió forinttal szemben 2 milliárd 211 millióért építi meg az Euro Campus.

A második részben iroda- és szakképző műhely, valamint teszt- és versenyközpont valósul meg, ahol az összes nettó terület 1132,2 négyzetméter, és az épületekhez kapcsolódóan összesen 2933 négyzetméter külső felület újul meg. Az Euro Campus ezt 1 milliárd 88 millióért építi, a becsült ellenérték 936 millió forint volt.

Kapcsolódó
110 mázsa hal pusztult el nyáron a Velencei-tóban
A tömeges halpusztulás a horgászturizmust és érzékenyen érintette a tónál.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik